’Madholdet’: Hør, laver Kesi og Karl William overhovedet selv den mad, de serverer i TV 2’s nye madprogram?

’Madholdet’: Hør, laver Kesi og Karl William overhovedet selv den mad, de serverer i TV 2’s nye madprogram?

Streamingtjenester bugner af madprogrammer. Fra farvestrålende og visuelt orgasmiske ‘Chef’s Table’ til ‘Landmand søger kærlighed’-spin off’et ‘Mad, mænd og kærlighed’ kan du få kildet dine gastronomiske sanser, og jeg har set det meste af, hvad platformene har at byde på.

Som musikskribent kunne jeg derfor heller ikke få armene ned, da jeg hørte, at cremen af dansk pop og hiphop skulle i kokkeskole. I ‘Madholdet’TV 2 Play bliver Kesi, Karl William, Lord Siva, Kidd, Sivas og Hans Philip, der ifølge vært og skuespiller Dulfi Al-Jabouri er elendige til at lave mad, sat på prøve, når de hver især skal kokkerere et fint måltid og til sidst servere det for hinanden. 

For Kesi, som ikke har lavet mad i tre år, åbner der sig en symfoni af smage i urtehaven ved Falsled Kro, Karl William skal til Aarhus og lave en delikat hummerret, og Lord Siva bliver kastet ud i Fried Chicken a la Amass på Refshaleøen. I de senere afsnit (som undertegnede ikke har set) skal Kidd på myrejagt i en skov, Sivas skal lave mad over bål, og Hans Philip slutter ballet med en fisketur ved Pomle Nakke.

På papiret er det opskriften på det perfekte tv-program, og udover at musikerne skal på glatis og forsøge at lave et måltid fra bunden, skal de også lære, hvor råvarerne kommer fra og se værdien i at gøre sig umage i et køkken. Kesi får da også mere mod på at lave mad, da han undervejs opdager, at madlavning også rummer kreativitet, og Karl William er tydeligvis stolt, da han fortæller de andre om, hvordan han flækkede rygraden på en hummer med en »rigtig, rigtig dyr japansk kniv«.

Lord Siva ved kødgryderne i ‘Madholdet’.

Men hele programmets præmis – at musikerne skal lære at lave mad og servere det for hinanden – ryger hurtigt i skraldespanden. For da Kesi til slut i første afsnit serverer friterede vagtelæg for sine kollegaer med et lidt forvirret »nå men øh, bon appetit«, virker det mistænkeligt meget, som om retten er blevet tilberedt af professionelle kokke i køkkenet på Amass, hvor middagsselskabet finder sted.

Mistanken bliver yderligere bekræftet, da Karl William i afsnit to likviderer hummer og leger kærnemælks-saucier på restaurant Substans i Aarhus og derefter serverer retten for de andre på… Amass.

Den omsorg, der ligger i at lave og servere et godt måltid for andre, går tabt, og det er egentlig dér, programmet havde haft potentiale til at blive genialt fjernsyn.

Jeg har nok som den eneste i verden set det tidligere nævnte ‘Mænd, mad og kærlighed’, hvor en håndfuld af landmændene i samarbejde med kok Claus Holm skal kreere et måltid til deres bondekoner. Det er hamrende morsomt, men også rørende at se, hvordan de generte landmænd iført skåneærmer og med panikken malet i ansigtet gør alt, hvad de kan for at imponere deres kærester med en ret, de helt selv har lavet. For der er noget på spil!

Karl William på overarbejde i ‘Madholdet’.

På samme måde havde jeg elsket at se en sveddryppende Kesi og de andre servere et måltid, som de havde lagt blod, sved og tårer i at få helt perfekt. Og egentlig virker det lidt underligt, at de madlavningsforskrækkede deltagere bliver kastet direkte ud i michelin-køkkenet i stedet for at blive introduceret til et kulinarisk niveau, de ville have en chance for mestre.

Man fornemmer dog, at Lord Siva har en oprigtig interesse i madlavning, da han i tredje afsnit fortæller om sit forhold til tamilsk mad, og hvordan han som barn var pinlig over, at forældrenes madlavningsvaner var anderledes. Men historien bliver ikke rigtigt udfoldet mere end det, og vi bliver i stedet hastet igennem et program, der forsøger både at rumme både tv-køkken a la ‘Spice med Price’ og ‘snak-og-spis’-formatet, som man kender det fra ‘Ugly Delicious’ og ‘Breakfast, Lunch and Dinner’ med David Chang. Alt sammen er klemt ind på under 20 minutter, og det dræner altså ‘Madholdet’ for substans.

Mest af alt kommer programmet til at fremstå som en række reklamefilm for de restauranter, der danner rammen om deltagernes madeventyr. Vi hører eksempelvis kok Matt Orlando fra Refshaleøens restaurant Amass fortælle stort og småt om fermenteringsprocesser og restaurantens indsats for at mindske madspild, og visionerne er selvfølgelig interessante nok. Men lad mig nu bare se Lord Siva friturestege den kylling!


Kort sagt:
‘Madholdet’ har forsøgt at koge en 20 minutters fond på utallige mad-på-tv-formater, men resultatet er desværre ærgerligt smagsforladt.

'Madholdet'. Tv-program. Producent: Signe Kongshøj Larsen. Spilletid: 6 afsnit á cirka 20 min. Premiere: Kan ses på TV 2 Play – nyt afsnit hver uge.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af