‘Wonder Woman’-instruktør Patty Jenkins lå i »intern krig« med Warner Bros. over superheltefilmen

‘Wonder Woman’-instruktør Patty Jenkins lå i »intern krig« med Warner Bros. over superheltefilmen
Gal Gadot i 'Wonder Woman'.

Den første ‘Wonder Woman’-film fra 2017 med Gal Gadot i spidsen blev en bragende succes for DC og Warner Bros., der med ét stod med den mest succesfulde kvindedrevne superheltefilm til dato – og en boxoffice-triumf, der gav studie-kollegaen Superman baghjul.

Men filmens tilblivelse var imidlertid præget af store interne stridigheder mellem instruktør Patty Jenkins og Warner Bros. Det fortæller Jenkins til Marc Maron i dennes podcast ‘WTF’.

Instruktøren blev tilknyttet projektet helt tilbage i 2004, men sprang senere fra, da hun blev gravid. Projektet blev sidenhen en kastebold hos Warner Bros., og i 2007 blev Jenkins atter hevet med om bord – ifølge hende udelukkende for syns skyld, fordi studiet gerne ville kunne bryste sig af, at have hyret en kvindelig instruktør.

Warner Bros. var dog ikke videre interesseret i at følge Jenkins’ vision for karakteren, og hældte til et langt mere dystert portræt af Wonder Woman som brutal kriger. Ikke ulig tonen i Zach Snyders udskældte DC-film, bemærkes.

Men Jenkins ville ikke spille bold: »De ville ikke engang læse mit manuskript. Der var så meget mistillid overfor at gøre tingene anderledes, eller at have en anden mening. Jeg sagde, ‘Kvinder vil ikke se det der – at hun er så grov og hård, og hakker folks hoveder af. Jeg er selv ‘Wonder Woman’-fan, og det er bare ikke det, fansene vil have’«.

Instruktøren fortæller videre, at Warner Bros. var særligt nervøse, fordi så mange kvindedrevne superheltefilm før ‘Wonder Woman’ havde floppet. Men i sidste ende fik Jenkins sine ideer igennem – efter at Warner Bros. havde rodet rundt med hele 30 forskellige manuskripter, der ikke fungerede.

‘Wonder Woman’ blev varm modtaget af både kritikere såvel publikum, og selvom opfølgeren ‘Wonder Woman: 1984’ ikke høstede helt samme roser ved premieren før jul (vel og mærke i de lande, hvor det kunne lade sig gøre i forhold til corona), er filmen godt på vej til at blive et af de største hits under pandemien.

Og en selvfølgelig er en treer allerede i støbeskeen

‘Wonder Woman: 1984’ står til at få dansk biografpremiere den 21. januar, såfremt biograferne altså kan åbne efter den 17. januar, som planlagt ud fra den nuværende coronasituation.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af