’The Mandalorian’-skuespiller fyret efter »afskyelige og uacceptable« udmeldinger

’The Mandalorian’-skuespiller fyret efter »afskyelige og uacceptable« udmeldinger
Gina Carano i 'The Mandalorian'.

Allerede tilbage i november begyndte hashtagget #FireGinaCarano at florere i ’Star Wars’-fanbasen. Hashtagget er rettet direkte mod ’The Mandalorian’-skuespiller Gina Carano, der via sociale medier blandt andet delte kritiske holdninger omkring mundbind samt støttede Donald Trump i påstanden om, at der var svindel involveret i sidste års amerikanske præsidentvalg.

Gina Carano, der spillede rollen som Rebel Alliance-soldaten Cara Dune i de første to sæsoner af ’The Mandalorian’, stak senest SoMe-snuden lidt for langt frem, da hun delte et Instagram-opslag, der sammenlignede det at være republikaner i dag med at være jøde under holocaust (et opslag, der blev foreviget på Twitter, som det ses nederst i artiklen).

I går meddelte Lucasfilm således (via blandt andre Variety), at de efter de kontroversielle opslag har fyret Gina Carano. Lucasfilm udtaler, at der ikke er nogen planer om et fremtidigt samarbejde med Carano, og at »hendes opslag på de sociale medier, der nedgør folk baseret på deres kulturelle og religiøse identiteter, er afskyelige og uacceptable«. Sidenhen har også UTA, bureauet, der repræsenterede Carano, fulgt trop og fyret skuespilleren.

Tilbage i september blev Carano endvidere anklaget for transfobi efter en latterliggørelse af dem, der skriver hvilke pronominer, de gerne vil tiltales og omtales med, i biografien på deres sociale medier. I stedet for sine personlige pronominer valgte Carano at skrive ordene »beep/bop/boop« i sin Twitter-biografi.

Caranos rolle som Cara Dune var tidligere en favorit blandt mange ’The Mandalorian’-fans. The Hollywood Reporter meddeler, at Lucasfilm endda overvejede en spinoff-serie med Caranos karakter i fokus, hvilket nok næppe går hen og bliver en realitet lige foreløbig (eller rettere: nogensinde).  

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af