Dansk klimafilm åbner årets CPH:DOX

Dansk klimafilm åbner årets CPH:DOX
'70/30'. (Foto: Marie Hald)

Det bliver Phie Ambos klimafilm ’70/30′, der skyder herlighederne i gang, når årets CPH:DOX-festival (forhåbentlig!) går i luften 21. april.

Filmen er med bag kulissen på arbejdet med Danmarks første klimalov, og man må således sige, at den tapper ind i et topaktuelt emne: Hvor langt er politikerne villige til at gå for at redde klimaet?

Åbningen bliver ledsaget af en debat, som live-transmitteres til alle, der skulle have lyst til at se med, og hvor både instruktør Ambo, klimaminister Dan Jørgensen, den klimaorienterede politiker Ida Auken og klimaaktivisterne Esther Kjeldahl og Selma de Montgomery deltager, mens repræsentanter fra den grønne omstilling rundt omkring i Danmark også kommer til at byde ind i debatten.

Phie Ambo er en landets mest respekterede dokumentarister med film som ‘Family’, ‘Free the Mind’ og ‘Så meget godt i vente’ på cv’et.

Hele CPH:DOX-programmet offentliggøres i slutningen af marts, og det store åbne spørgsmål er selvfølgelig stadig, om festivalen overhovedet kan finde sted.

For godt nok er den allerede på forhånd udtænkt som en hybridfestival, der kombinerer live-events med digitale tilbud, men første del er som bekendt endnu ikke mulig, og med fortsat lukkede biografer er der alt andet lige en risiko for, at den anerkendte dokumentarfestival endnu engang må køre rent digitalt.

Sidste år måtte CPH:DOX i hujende hast lave en digital udgave af festivalen, da landet lukkede ned få uger før launch.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af