‘Druk’ vinder den britiske BAFTA-pris – et skridt nærmere Oscar-sejr

‘Druk’ vinder den britiske BAFTA-pris – et skridt nærmere Oscar-sejr
'Druk'. (Foto: Henrik Ohsten)

Thomas Vinterberg og ‘Druk’ fortsatte søndag aften den imponerende sejrsrække med prisen for bedste ikke-engelsksprogede film ved den britiske BAFTA-uddeling, Englands svar på Oscar-showet.

Sejren er særligt flot, fordi andre prominente film var i spil til prisen, der følger de engelske premieredatoer, end ved den amerikanske pendant.

‘Druk’ vandt således over den franske darling ‘Les Miserables’ og også ‘Minari’ (der overvejende er på koreansk), som ikke dyster i samme kategori ved Oscar, fordi det er en amerikansk film. De øvrige nominerede var bosniske ‘Quo Vadis, Aida’, som den også er oppe imod i Oscar-feltet, og russiske ‘Dear Comrades!’.

Det er kun anden gang i historien, en dansk film vinder prisen (første gang var ‘Babettes Gæstebud’ i 1989).

‘Druk’ var på uhørt imponerende vis også nomineret til bedste manuskript, instruktør og hovedrolle (til Mads Mikkelsen), hvilket vidner om en afsindigt stærk tilslutning i det britiske akademi.

BAFTA er en vigtig strømpil for Oscar, da der er en stor engelsk medlemsskare i Oscar-akademiet. Med sejren i England er ‘Druk’ således et skridt nærmere Oscar-sejren for Bedste Internationale film, hvor den er favorit.

Oscar-showet finder sted 24. april.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af