HBO løfter sløret for instruktørerne bag ‘The Last of Us’-filmatiseringen – med halvdansk stortalent

HBO løfter sløret for instruktørerne bag ‘The Last of Us’-filmatiseringen – med halvdansk stortalent
'The Last of Us'. (Foto: PR.)

Over de seneste uger har HBO været i fuld sving med at sætte hold til den ventede serieversion af den globale spilsucces, ‘The Last of Us’.

Nu har streaminggiganterne afsløret de to instruktører, der skal dirigere Pedro Pascal og Bella Ramsay, som indtager hovedrollerne som henholdsvis Joel og Ellie.

Og valget er særligt interessant set med danske briller: Det bliver nemlig Ali Abbasi, instruktøren bag film som ‘Grænse‘ og ‘Shelley‘, der skal instruere halvdelen af serien. Abbasi er ganske vist født i Iran og opvokset i Sverige, men er uddannet fra Den Danske Filmskole og har boet i København i en årrække, mens han også har danske projekter i støbeskeen.

Abbasi får følgeskab af bosniske Jasmila Žbanić, der er mest kendt for sin Oscar-nominerede ‘Quo Vadis, Aida?’ om det serbiske folkemord på bosnierne i byen Srebrenica i 1995. Filmen er den største konkurrent til ‘Druk’, når Oscar-uddelingen løber af stablen natten til mandag.

‘Chernobyl’-skaberen Craig Mazin er allerede annonceret som hovedforfatter og showrunner på ‘The Last of Us’-serien, mens talentet Kantemir Balagov, der stod bag den fremragende krigsfilm ‘Beanpole’, instruerer pilotafsnittet.

Serien forventes at lande på HBO i 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af