Mads Mikkelsen fortsætter stimen: Castet til næste Indiana Jones-film

Mads Mikkelsen fortsætter stimen: Castet til næste Indiana Jones-film
Mads Mikkelsen. (Foto: Hedda Rystad/Soundvenue)

Mads Mikkelsen har som en af ganske få skuespillere været med i adskillige af verdens allerstørste filmfranchises: James Bond (‘Casino Royale’), Marvel (‘Doctor Strange’), Star Wars (‘Rogue One’) og snart Harry Potter i form af den kommende Fantastic Beasts-film, som han er i gang med at optage.

Og nu er det netop annonceret, at den danske stjerne kan føje endnu en kæmpefranchise til cv’et. Mads Mikkelsen skal nemlig ifølge Deadline.com være med i den kommende ‘Indiana Jones 5’, hvor Harrison Ford vender tilbage som den berømte eventyrer, og hvor ingen ringere end Phoebe Waller-Bridge forleden blev annonceret som den kvindelige hovedrolleindehaver.

Hvilken rolle Mads Mikkelsen skal indtage, vides endnu ikke, for filmens plot er endnu ikke offentliggjort.

Produktionen håber at starte optagelser til sommer. I instruktørsædet sidder James Mangold (‘Logan’, ‘Ford v Ferrari’), der overtager Indiana Jones-stafetten fra Steven Spielberg, der dog stadig er stærkt involveret som producer.

Og så vender John Williams tilbage som komponist, ligesom han har været på de fire første film i serien.

Hvad angår Mads Mikkelsen virker det, som om træerne rent faktisk vokser ind i himlen. Den 55-årige danskers status har næppe stået stærkere end her i kølvandet på ‘Druk’, der senere i april meget vel kan vinde en Oscar for Bedste Internationale Film, og som er blevet hædret som en af hans bedste præstationer i karrieren.

Og det siger meget om hans anseelse, at de allerstørste Hollywood-produktioner igen og igen trækker hans navn op af hatten.

Hvorvidt ‘Indiana Jones’ så kan genskabe fortidens magi med 78-årige Harrison Ford i front, er et mere spørgsmål. Den forrige film i serien fra 2008 fik en lunken modtagelse. Men med The Mads og ‘Fleabag’-geni Phoebe Waller-Bridge om bord, begynder det at dufte af succes.

‘Indiana Jones 5’ er planlagt til premiere 29. juli 2022.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af