Rød løber: De bedste looks fra Oscar-showet – med overraskende dansk præg

Mikkel E.G. Nielsen tog ikke bare en Oscar-statuette, men kørte også god stil i sit retrojakkesæt. Vi har uddelt priser på den røde løber.
Rød løber: De bedste looks fra Oscar-showet – med overraskende dansk præg
Zendaya. (Foto: Matt Petit/A.M.P.A.S. via Getty Images)
H.E.R. (Foto: Matt Petit/A..M.P.A.S. via Getty Images)

Årets tvetydighed: H.E.R.

Gennemsigtig, men tildækket. H.E.R. satte bukser sammen med slæb og tørklæde på den mest naturlige måde og tilsatte sine signatur runde solbriller. Og så fuldendte hun sin aften med en Oscar for bedste originale sang for ‘Fight for You’ fra ‘Judas and the Black Messiah’.

Margot Robbie. (Foto: Matt Petit/A.M.P.A.S. via Getty Images)

Årets kvindelige enkelthed: Margot Robbie

Oscar-looks er ofte ekstravagante og eventyrlige, men Robbies Chanel-look viste, at mindre absolut også kan gøre det. Til trods for det sølvblomstrede stof, så bliver det næppe mere enkelt end spaghettistropper og en smal silhuet.

Amanda Seyfried. (Foto: Matt Sayles/A.M.P.A.S. via Getty Images)

Årets eventyr: Amanda Seyfried

Men der var selvfølgelig også eventyr på den røde løber – også selvom det var et amputeret og mærkeligt år i Hollywood og resten af verden. Amanda Seyfried gjorde i hvert fald, hvad hun kunne for at holde fokus på filmglamouren.

Den plisserede tylkjole fik et sexet twist med den dybe udskæring.

Halle Berry. (Foto: Matt Petit/A.M.P.A.S. via Getty Images)

Årets frisure: Halle Berry

Der var også en del traditionel Hollywood-glamour over Hally Berrys gennemsigtige kjole og oversize sløjfe, men det var hendes skarptskårne, nye frisure, som løb med opmærksomheden.

Det korte hår gav også et flot moderne løft til skuespillerens samlede look.

Zendaya. (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

Årets farve: Zendaya

Den flagrende, lange kjole og hendes ditto hår havde masser af Hollywood-glamour, mens toppen og udskæringen tilføjede Zendayas ofte moderne flair. Og ja, den gule farve løftede det hele godt hjulpet på vej af diamanthalskæderne.

Laura Dern. (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

Årets fugl: Laura Dern

Det er altid et risky move. Det tror jeg, at Björk kan tale med om, selvom hun lige tog den skridtet videre i sin tid. Laura Derns fjerpragt af en nederdel tilsat en enkel, stram overdel balancerer på grænsen – og det kan jo også være ret befriende nogle gange.

Carey Mulligan. (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

Årets guld-look: Carey Mulligan

Som tidligere nævnt, så er guld til Oscar-uddelingen ofte lidt for oplagt – som at have band-t-shirten på til koncerten. Men altså, Carey Mulligans skinnende skrud af en balkjole kan noget. Det ved hun også, når hun lader den løbe med al opmærksomhed med sit enkle opsatte hår og minimale smykker.

Vanessa Kirby. (Foto: Matt Petit/A.M.P.A.S. via Getty Images)

Årets moderne prinsesse: Vanessa Kirby

Stramt. Det opsummerer vist Vanessa Kirbys look meget godt. Og altså majestætisk, som det lange slæb, den korsetlignende top og hendes stramme, tilbagestrøgede hår til fulde udstråler.

Tiara Thomas. (Foto: Matt Petit/A.M.P.A.S. via Getty Images)

Årets udskæring: Tiara Thomas

Tiara Thomas vandt en Oscar for bedste originale sang sammen med H.E.R. for ‘Fight for You’ fra ‘Judas and the Black Messiah’. Den her pris får hun altså for sit flotte all-white look og en top, der nærmest kun er en udskæring.

Og hvis man ikke havde lagt mærke til det, så accentuerer den cowboyslips-agtige halskæde udskæringen.

Riz Ahmed. (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

Årets mandlige enkelthed: Riz Ahmed

Mændene kæmper ofte med at skubbe til det fasttømrede jakkesæt, men i år fik vi flere gode bud. Riz Ahmed tilsatte ekstra enkelthed og stramhed til sit sorte bud ved at droppe skjorten til fordel for, hvad der ligner en stram, sort t-shirt.

Med kort hår, skægstubbe og åben jakke fungerer det bare.

Celeste Waite. (Foto: Chris Pizzello-Pool/Getty Images)

Årets Gucci-look: Celeste Waite

Alessandro Michele har gjort meget for Gucci, og især hans omfavnelse af bizarre detaljer er altid et ekstra kig værd. Det er Celeste Waite nok enige i, da hun bar den hjerte(altså, som i menneskehjerte)-formede taske sammen med resten af sit smukke Gucci-look.

Lakeith Stanfield. (Foto: Alberto Pizzalli-Pool/Getty Images)

Årets badass: Lakeith Stanfield

Det er svært at se, om det er en buksedragt, men lige meget hvad så gjorde Lakeith Stanfield det igen på sin egen måde. Afbleget hår, sort neglelak, kæmpe skjortekrave, åben skjorte og så videre og så videre. Han bærer det hele som en badass.

Sophia Nahli Allison og Janice Duncan. (Foto: Matt Petit/A.M.P.A.S. via Getty Images)

Årets hulstrik: Sophia Nahli Allison og Janice Duncan

Der var en del udskæringer på flere af aftenens kjoler, men ingen så karakteristiske som hulstrikken på Sophia Nahli Allison og Janice Duncans looks. Allisons kjole tager selvfølgelig prisen, men den står ekstra stærkt ved siden af Duncans mere subtile brug af strikken.

Mikkel E. G. Nielsen.

Årets retrohelt: Mikkel E. G. Nielsen

Og så kom vi altså til den danske overraskelse. For ikke nok med at Mikkel E. G. Nielsen fik en statuette med hjem for sin klipning af ‘Sound of Metal’, han var også skarp på den røde løber.

Med et retro-fittet, dobbeltradet jakkesæt med markante skuldre, bredt revers og brede bukseben lykkedes han med at ruske lidt op i det mandlige look – og tak for det.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af