’In Treatment’ genopstår efter 11 års dvale: »Den skal føles som en serie fra 2021«

’In Treatment’ genopstår efter 11 års dvale: »Den skal føles som en serie fra 2021«
'In Treatment'.

En del år inden ord som streamingkrig og bingewatching’ blev mainstream, havde HBO succes med en serie, der næsten udelukkende bestod af samtaler over en psykologbriks.

’In Treatment’ kørte med i alt tre sæsoner og 106 afsnit fra 2008 til 2010, og Gabriel Byrne blev synonym med sin rolle som psykologen Paul Weston, der uge efter uge lagde ører til sine patienters livskvaler, imens han selv også aflagde terapeutiske besøg hos en kollega.

Nu vender ’In Treatment’ så tilbage. Men denne gang med ’Orange is the New Black’-stjernen Uzo Aduba i rollen som psykologen Dr. Brooke Lawrence.

Og Lawrence er ikke Weston.

Det er én af de første ting, som Aduba og serieskaber Jennifer Schuur slår fast, da vi møder dem over en videoforbindelse. For selvom de forrige sæsoner hverken bliver ignoreret eller negligeret, er tiden en anden i dag, end den var i 2008, og det er vigtigt at understrege, at der er forskel på de to karakterer:

»Brooke er en meget anderledes terapeut end Dr. Paul Weston fra originalserien. Jeg tror, at Dr. Brooke Lawrence giver meget af sig selv over for sine patienter (…). Det, at hun deler ud af sin livserfaring og sine følelser i løbet af en session, giver hendes patienter mulighed for at være mere sårbare og åbne over for hende«, siger Schuur.

Aduba tilføjer:

»Jeg tror, det er rigtigt, at hun (…) tager sine egne erfaringer og sin egen historie med ind i lokalet. Selv i en pandemitid, som du også kan høre hende sige i serien, er hun der for sine patienter. Hun er der for dem lige meget hvad«.

Serien skulle opdateres

En vigtig ting for forfatterne og Schuur, da de besluttede sig for at genoplive serien, var, at den skulle passe til den tid, vi lever i i dag.

»Vi ville være sikre på, at vores prioriteter var at hylde den originale amerikanske version, imens vi også skulle være sikre på at opdatere den og få den til at føles som en serie fra 2021«, siger Schuur og fortsætter:

»Vi har en mulighed for at sige en række vigtige ting om vores tid. Vi har racerettigheds- og #MeToo-bevægelserne i øjeblikket. Vi snakker om usund maskulinitet og afhængighed. Vi afdækker en masse af disse emner, som er fra vores tid. Når den får premiere, er det meningen, at den skal være et produkt af samtiden«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Uzo Aduba har tidligere spillet krævende roller som Suzanne ’Crazy Eyes’ Warren i ’Orange is the New Black’ og Shirley Chisholm i ’Mrs. America’.

Men rollen som Dr. Lawrence er alligevel den mest krævende, hun endnu har prøvet kræfter med.

»Det er uden tvivl et af de hårdeste jobs, jeg har haft i mit liv. Det er den sværeste, jeg har arbejdet med i forhold til forberedelse«, siger hun.

»Men jeg må også bare sige, at hele castet har arbejdet så hårdt, så intenst, og samtidig har de leveret«.

’In Treatment’ sæson 4 kan ses på HBO Nordic.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af