Afsløret, TV 2: Jeres nye krimi er en turistfælde for københavnersnuder

Solen skinner mistænkeligt lunt på den anden side af bæltet, hvor TV 2's nye krimiserie 'Hvide Sande' på snedigste vis forsøger at sælge den vestjyske sommerferiedrøm. Lise Ulrich har lugtet lunten.
Afsløret, TV 2: Jeres nye krimi er en turistfælde for københavnersnuder
'Hvide Sande'. (Foto: TV 2)

KOMMENTAR. Drømmer du også om sommerferie vest for Storebælt i år?

Trækker det længselsfuldt i dig, når julisolen fra TV 2’s nye hyggekrimiserie ’Hvide Sande’ bader din stue i hede stranddrømme, mens himlen over København stædigt forbliver halvtreds nuancer af deprimerende grå?

Trumfer sulten efter en vaffelis med det hele på havnen i Udkantsdanmark fornemmelsen af, at lillebysamfundet højest sandsynligt dækker over rovmord på sagesløse tyske surfere?

Hvis du kan svare ja til bare ét af ovenstående spørgsmål, kan du være sikker på, at der lige nu gnægges konspiratorisk bag lukkede direktionsdøre, når magtmenneskene i TV 2’s dramaafdeling highfiver foreningen for vestjyske sommerhusudlejere som i et andet mafiaægteskab.

Kære serieseer, du læste det her først:

Millioner af regnvejrs- og coronatrætte borgere over det ganske land fodres ugentligt med lusket provinspropaganda fra et statsstøttet mediehus, der efter ihærdige forsøg på at brande sig som public service-modernisten, der lærte danskerne at sige Breaking News, købte en nyhedshelikopter i et anfald af midtvejsmediekrise og summede hidsigt rundt over hovedstadens tage, som var Sønder Boulevard downtown L.A., nu endeligt har omfavnet erkendelsen af, at TV 2 i hjertet alle dage har været mere Live fra Bremen Badehotellet end Live fra Borgen.

Mens DR lægger sig i krimiserieselen for at holde landboerne fra døren, har TV 2 med jysk købmandssnilde overtalt ’Arvingerne’s Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen til at forføre konkurrentens kernepublikum med et strejf af prestige-tv (nu iført klipklapper i stedet for færøsk strik). Samt lokket cremen af den øvrige, unge danske skuespillerstand med all-inclusive ophold i vesterhavsklitterne anno 1930’erne (hej, Jesper Groth).

Bevares, den ditto blødt belyste ’Sygerplejerskolen’ på Charlie hensætter ganske vist handlingen til Københavnstrup, men livsfilosofien er nøje løftet 1:1 fra ‘Badehotellet’s jyske helligånd, når stortalentet Morten Hee Andersen charmer kyseklædte ungmøer frem for at torturere kyllinger og fornægte Herren på DR.

I krisetider skal folket selvsagt have folkelighed og højst et enkelt ‘Barnaby’-eksotisk mord i ny og næ, ikke afstumpet nordic noir og afgrundsdyb weltschmerz. Det er sund fornuft og ikke mindst sund forretning:

Hvor mange godtfolk i Ringkøbing-Skjern Kommune tror du måske bestilte bord på Noma efter at have set ’Forbrydelsen’? That’s right, ikke en brøkdel så mange som horden af lockdown-desperate medlemmer af den københavnske kulturelite, der efter mandagens første afsnit af ’Hvide Sande’ febrilsk forsøgte at booke sig en pebret feriehybel med stråtag og hugorme i baghaven i uge 28 (too late!).

Jow tak, som borgmesteren i ovenstående kommune, Hans Østergaard, i denne uge forklarede til TV 2’s lillebror, TV Midtvest, har adskillige lokale virksomheder snedigt »spyttet i kassen til produktionen«:

»Jeg synes, det siger meget om Vestjylland, at vi rykker sammen i bussen, når der er brug for det«, udtalte Venstre-manden stolt.

Og det kan man jo som nørrebrogenser så tygge lidt på, når man for alt i verden forsøger at undgå at se sine medpassagerer i øjnene i 5C, endsige stå sammen om noget som helst andet end at brokke sig over jyske besøgende, der på noget nær pervers vis triller afsted på cykelstierne i andet gear, som havde de intet, de skulle have nået i går.

Der er dog ingen grund til at fortvivle, min ligesindede københavnerkyniker: ’Hvide Sande’ er skræddersyet til at give os alle en sjælelig serie-saltvandsindsprøjtning i den jyske bølge blå så forfriskende, at ingen uldindsvøbt Sofie Gråbøl eller sortsynet Lars Mikkelsen vil kunne lokke os tilbage under forhørslokalernes foruroligende lysstofskær søndag aften.

Roskilde og Distortion er jo alligevel aflyst, så du kan lige så godt overgive dig og pakke bilen nu, holde til venstre i Vallensbækgrenen og følge aromaen af ostepølser mit pommes hele vejen til vandkanten i Udkanten.

Breaking news: De har det så hyggeligt vest for ‘Broen’.

Hilsen TV 2.

(Medmindre du er tysk surfer.)

‘Hvide Sande’ kan ses på TV 2 og TV 2 Play.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af