Zack Snyders ‘Army of the Dead’-franchise lever: Prequel-film og serie på vej til Netflix i år

Zack Snyders ‘Army of the Dead’-franchise lever: Prequel-film og serie på vej til Netflix i år
'Army of the Dead'. (Foto: Clay Enos/Netflix)

Mild spoiler for ‘Army of the Dead’ på Netflix.

Alle dem, der stadig måtte leve i håbet om, at Warner Bros. vil #Restorethesnyderverse og skyde flere penge efter instruktør Zack Snyders kritikerrevsede superhelteunivers (keep dreaming), kan nu glæde sig over, at den polariserende filmmager under alle omstændigheder har fundet en ny, sikker havn hos Netflix.

I den nyligt lancerede ‘Army of the Dead’ er Snyder vendt tilbage til zombiegenren, der gav ham et navn i start 00’erne med ‘Dawn of the Dead. Og Netflix ser store muligheder i instruktørens apokalyptiske visioner.

I actionfilmen kæmper Dave Bautista og et hold af hårde hunde mod en hær af zombier i Las Vegas i et kapløb mod tiden, inden byen bliver jævnet med jorden af den amerikanske regering. ‘Dawn of the Dead’ har umiddelbart fået en noget mere positiv modtagelse end Snyders tidligere, tiltagende monotone superheltebrag (også her på Soundvenue), men allerede længe inden premieren var Netflix så sikker på projektets succes, at en prequel-film blev optaget under pandemien sidste år.

‘Army of Thieves’ – der beskrives som en »romantisk kupfilm«! – lander dermed allerede på Netflix senere i år, og er spøjst nok instrueret af en af hovedrollerne fra ‘Army of the Dead’: Den tyske skuespiller og instruktør Matthias Schweighöfer, som i ‘Army’ spiller låsesmeden/mestertyven Dieter.

Lidt længere ude i tid venter animationsserien ‘Army of the Dead: Lost Vegas’, der er udarbejdet af ægteparret og samarbejdspartnerne Zack og Deborah Snyder sammen med Jay Olivia, og som genforener den første films cast på stemmesporet. Serien vil grave ned i zombiekatastrofens oprindelse, såvel som Bautista og co.’s første møder med de udøde i spillebyen.

Deborah Snyder vil sågar ikke udelukke, at der også kommer en ‘Army’-toer, der samler handlingen op, hvor den første film slap en af de sidste overlevende: På vej mod Mexico City med en foruroligende lav kropstemperatur og et ærgerligt zombificeret bid:

»Hvis der er appetit på en film mere, så tror jeg, at vi er klar til at køre«, siger Snyder til Indiewire.

‘Army of the Dead’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af