De mest tåkrummende øjeblikke i ’Klovn’ – fra menneskekødsgryde til mislykket trekant

’Klovn’ har gennem syv sæsoner været kongen af cringe, og vi har et utal af gange siddet med hænderne foran øjnene, når (typisk) Frank bevægede sig ud, hvor han ikke kunne bunde. Op til premieren på sæson 8 rangerer vi de mest akavede øjeblikke fra serien hidtil.
De mest tåkrummende øjeblikke i ’Klovn’ – fra menneskekødsgryde til mislykket trekant
Frank Hvam i 8. sæson af 'Klovn'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Siden 2005 har ’Klovn’ beriget os med ikoniske citater som »Kan du tage Tom Cruise på nosserne!?« og »Benægt, benægt, benægt« samt et et utal af legendariske karakterer og cameos.

Men allermest er serien måske kendt for de øjeblikke, hvor det bliver så pinligt (for Frank, typisk), at man næsten ikke kan være i sig selv i sofaen.

På søndag vender Danmarks komikerduo nummer ét tilbage på skærmen med ottende (og måske sidste) sæson af hitserien, der denne gang består af otte afsnit.

Vi varmer op med vores bud på de mest tåkrummende scener i seriens historie, der alle har fået os til at tage os til hovedet i foragt, mens vi uundgåeligt har brudt sammen af grin.

8. Frank og Mias trekant (’Mias måne’, sæson 7)

Frank og Mias sexliv kærer ikke altid på skinner. Og for at peppe det op beslutter de sig – inspireret af Susan og Carøe – for at afprøve nye grænser med en trekant i sæson 7.

Efter at have tørret sønnen Malte af på klassekammeratens far, Jørgen, med løgnen om, at de har fået billetter til en eksklusiv teaterforestilling i London, tager Frank og Mia i byen for at samle en tredjepart op.

Godt bedugget vender de hjem med en fremmed mand under armen, da de opdager, at de har glemt nøgler, hvorfor de må tilkalde en låsesmed. Mens Mia har travlt med at råsnave aftenens fangst i et hedt forspil, dukker låsesmeden op, og med ét bliver vi vidne til et af de mest akavede sammentræf i seriens historie: Låsesmeden er ingen andre end far Jørgen.

7. Bodil bliver spanket (’God jul Frank’, sæson 3)

For at glæde sin gamle barndomsven inviterer Frank Pivert og Bodil, der »spiste en frugt og blev til en grøntsag«, med til juleaften. 

Her får Frank foræret en ’Indiana Jones’-pisk af Pivert (hvad end sådan en skal bruges til?). Alt imens Pivert og Mia går ned og forbereder dessert, tæver Frank løs på »den slemme nazi-lampe« med sin nye gave, der vækker stor begejstring. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Pludselig går det op for ham, at han under hele affæren har ramt stakkels Bodil, der sidder tilbage i kørestolen med ildrøde ar i ansigtet. Hvad gør Frank? Han giver hende da et fint julemandsskæg på, så hun også kan blive inkluderet i julehyggen. Med Piverts ord »Det er grande!«.

6. Casper og Frank crasher studenterfest (’Unge hjerter’, sæson 4)

Det er dømt til at gå galt, da Casper og Frank bliver inviteret til poolparty af en gruppe unge studiner.

Festen peaker, da Casper springer i poolen med ordene »Pooolparteey!«. Kort efter kaster Frank sig kejtet i vandet, og med sig i faldet tager han Marie, som han har et godt øje til, og som tror, at de er fælles om at have stomi.

Hjerteskærende er det, da der går hul på hendes stomipose, og hun opdager, at Frank har løjet over for hende. Caspers geniale overreaktion og den ubehagelige stilhed gør det til et af seriens bedste øjeblikke. 

5. Frank serverer menneskekød (’Hushovmesteren’, Sæson 1)

Frank har ikke købt nok kød til sit middagsselskab – Carøe, Susan, Casper og Iben – hvorfor han søger hjælp hos sin påtrængende nabo, der arbejder som forsker på Rigshospitalet. På trods af at Frank udtrykkeligt har fået at vide, at han ikke må røre kødet i den midterste skuffe, kan han alligevel ikke dy sig.

Her bliver middagen dramatisk afbrudt, da naboen kommer væltende ind og fortæller, at de altså har mæsket sig i menneskekød, der skulle bruges til et forskningsforsøg.

Synet af Carøe, der spytter maden ud på tallerkenen, og Iben, som bryder ud i gråd, er intet mindre end priceless. Derudover er naboens replik »I sidder og spiser en gammel mand ude fra Hvidovre« en stensikker kandidat til seriens bedste citater.  

4. Mias uheldige surprise (’Surprise Mia’, sæson 5)

Frank og Mia har som sædvanlig knas i forholdet, hvilket topper, da Frank vinker til hunden Muffi under verdens mest uromantiske sexscene.

For at glæde Mia får han stablet et surpriseparty på benene, der inkluderer alle fra Pyker og Ole til Carøe og Casper.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Med bind for øjnene placeres Mia i stuen, og komplet uvidende om, at der står en stor flok og kigger på hende, slår hun højlydt en prut, der lige så stille får selskabet til at bryde sammen af grin. På vaskeægte Mia-manér flygter hun op på badeværelset, og Frank må sende gæsterne hjem, hvilket udløser Caspers spot on-kommentar: »Kan vi ikke bare lufte ud?«.

3. Frank brænder sig på brandmand (’Franks fede ferie’, sæson 2)

På en sommerhustur med Iben og Mia hopper Casper og Frank i vandet med to yngre kvinder. I et forsøg på at vende sine alt for stramme speedos bliver Frank brændt på tissemanden af en brandmand, hvilket eskalerer i en helt igennem perfekt sekvens af Frank, der storskrigende kaster sig bagover i vandet.

Casper er som bekendt ikke bleg for at efterlade sin ven i suppedasen og fokuserer udelukkende på at redde sig selv og de to piger. Ubelejeligt kommer en livredder Frank til undsætning og hælder vineddike på de betændte kønsdele, hvortil Frank desperat udbryder: »Det er sgu da ikke en salat!«.

2. Frank skyder rengøringsdamen (’Nina kære Nina’, sæson 3)

Når serien er bedst, formår den at balancere på grænsen mellem det tragiske og det komiske. Og det gør den til UG her.

Frank har længe været på udkig efter rengøringshjælp, og da han i ølklubben bliver klar over, at hele banden får hjælp af den samme højtelskede rengøringskone Nina, lægger han lynhutigt billet ind på hende.

Da Frank et par dage efter kommer hjem, opdager han til sin store forskrækkelse, at Nina sidder død i en stol med bogen ’Mein Kampf’ i hænderne. Lige som han når at tilkalde en ambulance, kommer han ved et uheld til at affyre et vådeskud med sit nyindkøbte gevær, der selvfølgelig rammer kære Nina.

1. Frank skider i kattebakken (’London Kashmir’, sæson 3)

Scenen, hvor Frank i desperation vælger at skide i en kattebakke, var i den grad med til at skabe den store ’Klovn’-hype i sin tid.

Setuppet fås ikke bedre. Susan og Mia har ærinder og beder derfor Frank om at overtage skansen i teforretningen, imens han skal holde øje med Susans kat, der bærer det originale navn Vinterberg.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efter at have kværnet en hel pakke honningkager søger Frank mod toilettet, der til hans ubehagelige overraskelse er under renovering. Han ser derfor ingen anden udvej end at sætte sig på hug og skide i kattebakken.

Mere tåkrummende bliver det ikke, da hjemvendte Susan skovler den mystiske afføring op i en plasticpose og suser med Frank afsted til dyrlægen.

’Klovn’ sæson 8 får premiere 6. juni på TV 2.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af