Quentin Tarantino løfter sløret for, om Cliff Booth dræbte sin kone i ‘Once Upon a Time in Hollywood’

Quentin Tarantino løfter sløret for, om Cliff Booth dræbte sin kone i ‘Once Upon a Time in Hollywood’
Brad Pitt i 'Once Upon a Time in Hollywood'. (Foto: PR)

En af de største gåder i Quentin Tarantinos Hollywood-fabel fra 2019, ’Once Upon a Time in Hollyood’, gik på, hvorvidt Brad Pitts karakter, stuntmanden Cliff Booth, havde dræbt sin kone.

Svaret kommer i en ny roman, som bygger videre på filmens mytologi, og som er skrevet af instruktøren selv.

I filmen bliver mordet adresseret som et rygte, hvilket gør, at Booth ikke kan få arbejde som stuntmand. Og nu viser det sig, at Cliff … rent faktisk dræbte sin kone.

I et flashback i Tarantinos roman beskriver han, hvordan Cliff og hans kone Billie skændtes om bord på en båd, imens Cliff var i besiddelse af en harpun. Midt i skænderiet skød han Billie med harpunen, og spyddet fjernede hendes torso fra den nederste del af kroppen. I filmen ser vi dele af scenen – men der klippes inden selve mordet, så seeren er i tvivl om, hvad der faktisk skete.

Tarantino skriver også, at det var en ulykke begået i raseri, så politiet havde ikke nok materiale til at bevise, at det faktisk var et mord. Samtidig havde Booth endda formået at holde Billie i live i syv timer ved at presse hendes to (separate) kropsdele sammen.

»Det var ikke, fordi han havde planlagt hendes mord. Det var praktisk talt den ulykke, som han påstod, det var. For det første var det en let aftrækker. For det andet var det mere instinkt end en beslutning. For det tredje – havde han hevet eller rykket (i aftrækkeren, red.)? Og for det fjerde, det var jo ikke, fordi der var nogen, som ville savne Billie Booth«, skriver Tarantino i bogens 10. kapitel ‘Misadventure’.

Faktisk var det ikke første gang, at Booth begik mord, da han også slog Brandys (Booths hund, red.) oprindelige ejer, Buster, ihjel. Buster skyldte Booth penge og ville lade Brandy dø i et hundeslagsmål og tjene penge på nederlaget, hvilket fik Booth til at se rødt og dræbe Buster.

Han begik også et mord i »Cleveland i 50’erne«, som Tarantino beskriver det i romanen. Derudover slog han 16 japanske soldater ihjel under Anden Verdenskrig – med intet andet end en kniv.

Dermed har Booth altså mindst 19 mord på samvittigheden, heriblandt sin kone, så måske man, med disse informationer om Booths fortid, ser ’Once Upon a Time in Hollywood’ på en lidt anderledes måde næste gang.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af