Leonardo DiCaprio improviserede Rick Daltons nedsmeltning i ’Once Upon a Time in Hollywood’

Leonardo DiCaprio improviserede Rick Daltons nedsmeltning i ’Once Upon a Time in Hollywood’
Leonardo Dicaprio som Rick Dalton.

Selv om det efterhånden er flere måneder siden, at Quentin Tarantinos seneste film ’Once Upon a Time in Hollywood’ udkom, så bliver der ved med at dukke nye interessante afsløringer op omkring produktionen.

I weekenden blev filmen vist i instruktørens egen biograf New Beverly Cinema i Hollywood med en efterfølgende Q&A, hvor Tarantino og de tre skuespillere Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie deltog. Under Q&A’en kunne de løfte sløret for, at en særlig scene ikke var en del det originale manuskript.

DiCaprio spiller som bekendt den aldrende tv-skuespiller Rick Dalton, og i en af filmens sjoveste scener ser vi skuespilleren sidde i sin trailer efter at have kludret i sine replikker under optagelserne til tv-serien ’Lancer’. I traileren går han amok og skælder ud på sig selv over, at han ikke kunne sine replikker, og at han kom til at drikke otte whisky sours aftenen før.

»Det var ikke i manuskriptet, så vi øvede det ikke eller noget. Leo havde en hel idé om det. På et tidspunkt var han (DiCaprio, red.) sådan: ’Hør her, jeg er nødt til at fucke up under ’Lancer’-sekvensen, okay? Og når jeg fucker up under ’Lancer’-sekvensen, så er jeg nødt til at have en virkelig selvbevidst krise om det, som jeg så kan komme tilbage fra’«, fortalte Tarantino under Q&A’en.

Instruktøren lyttede og skød to udgaver af ’Lancer’-scenen. En hvor Dalton stryger igennem replikkerne, som det stod i det originale manuskript, og en hvor han ikke kan huske dem, hvoraf sidstnævnte endte med at blive brugt i filmen. Efterfølgende kom Tarantino på ideen med trailer-scenen, hvor selve karakterens nedsmeltning skulle improviseres af skuespilleren:

»Jeg har aldrig set ham (DiCaprio, red.) så nervøs som på den dag, hvor han vidste, at vi tre timer senere skulle filme scenen«, fortalte Tarantino, der også kunne fortælle, at han gav skuespilleren en række stikord, han kunne bruge som inspiration. For eksempel, hvordan han kunne være sur og misundelig over de mere succesrige medspillere Jim Stacy og den talentfulde unge pige Trudi.

Udover stikordene fra Tarantino kunne DiCaprio også trække på episoder fra sin egen karriere, hvor han naturligvis også har haft dårlige dage: »Jeg har helt sikker haft sådanne dage. Jeg tror dog ikke, at jeg har flippet ud helt på samme måde«.

En 20 minutter længere udgave af ’Once Upon a Time in Hollywood’ bliver snart tilgængelig på fysiske formater og on demand.

Læs også: Hvem er hvem i ’Once Upon a Time in Hollywood’? En guide til filmens virkelige personer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af