Anonym YouTuber bag ‘The Mandalorian’-deepfake er blevet hyret af Lucasfilm

Anonym YouTuber bag ‘The Mandalorian’-deepfake er blevet hyret af Lucasfilm
'The Mandalorian'. (Foto: PR)

Spoilers for slutningen af ‘The Mandalorian’ sæson 2.

Fanskabte deepfake-videoer inspireret af film, spil og serier er blevet et større fænomen på YouTube, hvor brugere med stor teknisk virtuositet forbedrer digitale effekter eller splejser filmscener og karakterer sammen i nye konstellationer.

Dog hører det til sjældenhederne, at fanvideoerne fører direkte til regulære, betalte jobs i filmindustrien øverste lag, men det er ikke desto mindre sket for YouTube-brugeren ‘Shamook’, som efter at have begået en særligt imponerende deepfake-video af ‘The Mandalorian’ nu er blevet hyret af selveste Lucasfilm til ‘Star Wars’-effektstudiet Industrial Light and Magic.

Shamook har i sin video forbedret foryngelseseffekten af Mark Hamill i finaleafsnittet af ‘The Mandalorian’ sæson 2, og har dermed sat Lucasfilms egne artister til vægs. I skrivende stund har videoen over 2 millioner views:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I en pressemeddelelse skriver Lucasfilm:

»Industrial Light and Magic er altid på udkig efter talentfulde kunstnere, og har rent faktisk hyret kunstneren, som går under onlinenavnet ‘Shamook’«.

Aspirerende hobby-special effect-magere, sæt igang!

‘The Mandalorian’ sæson 1 og 2 kan ses på Disney+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af