Denis Villeneuve leger med idéen om en tredje ’Dune’-film

Denis Villeneuve leger med idéen om en tredje ’Dune’-film
'Dune'. (Foto: PR)

Den lange ventetid til Denis Villeneuves stjernebesatte storfilm ’Dune’ er ved at være slut, og til september finder vi ud af, om de tårnhøje forventninger indfries.  

Trods en spilletid på godt to og en halv time omfatter første film kun halvdelen af Frank Herberts bogforlæg. Her følger vi hertug-arvingen Paul Atreides (Timothée Chalamet) i hans kamp for at sikre sin families og sit folks fremtid.  

Villeneuves forberedelser til anden del, hvor Zendayas karakter Chani får hovedrollen, er i fuld gang, og selvom dens tilblivelse afhænger af første dels succes, tyder det ikke på, at instruktøren selv er bekymret for at blive bremset. Han pønser nemlig allerede på en tredje film.  

Villeneuve afslører til CBS’s Radio Canada, at han går med tanker om at lave en ’Dune’-trilogi. Foruden de to film, der allerede er på vej, har Villeneuve en ide om at lave en filmatisering af Frank Herberts anden roman, ’Dune Messiah’, der er forfatterens anden bog i rækken og foregår 12 år efter begivenhederne i ’Dune’. 

Selv siger Villeneuve til Radio Canada, at bogen kan blive til en ekstraordinær film. 

 »Bogen er så god. Den har så mange fantastiske detaljer om forskellige kulturer. Jeg har altid set muligheden i, at det kunne blive en trilogi. Derefter må vi se. Der er flere års arbejde, og jeg kan ikke tænke længere frem end det«, udtaler han om muligheden for at forlænge universet til en mangeårig franchise.   

’Dune’ får dansk biografpremiere 16. september.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af