‘Nomadland’-instruktør har set ‘Dune’ – og blev blæst bagover

‘Nomadland’-instruktør har set ‘Dune’ – og blev blæst bagover
'Dune'. (Foto: PR)

Denis Villeneuves sci-fi-film ‘Dune’ er en af efterårets absolut mest ventede film.

Den ligner et nyt storværk fra manden bag ‘Arrival’ og ‘Blade Runner 2049’, mens man samtidig kan være nervøs for, om Frank Herberts science fiction-univers, som flere instruktører tidligere har knækket halsen på, kan appellere til et bredt publikum.

Men ifølge årets store Oscar-vinder, ‘Nomadland’-instruktør Chloe Zhao, er der absolut intet at bekymre sig om.

I et nyt interview med Sight & Sound fortæller hun, at hun lige har set filmen, og at den simpelthen har givet hende fornyet håb for filmkunsten.

»Det giver mig håb, at en filmskaber som Denis er i stand til virkelig at dyrke sin vision og sammensætte noget, der er så utroligt, så filmisk«, siger hun.

»Jeg var bare blæst bagover af den oplevelse, jeg havde i det rum. Men jeg er skrækslagen for, hvor mange mennesker der får eller ikke får den oplevelse, jeg fik, i en biograf, og hvad det betyder for fremtiden«, fortsætter hun med henvisning til, at filmselskabet Warner lancerer filmen på streamingtjenesten HBO Max i USA simultant med biografpremieren.

I Danmark bliver ‘Dune’ dog eksklusivt en biografoplevelse til at begynde med. Filmen, der har Timothée Chalamet og Zendaya på rollelisten, får dansk premiere 16. september.

Inden da får den verdenspremiere på Venedig Film Festival, hvor vi får de første indikationer af, om der er opbakning til Chloé Zhaos udsagn.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af