Disse film skal du se i biografen i august – en ternet ninja, Karen Blixen og Stallone som dræberhaj

Der er stærke danske titler, et længe ventet gyserremake, en fransk ’Call Me By Your Name’-romance og ikke så lidt amerikansk action på biografplakaten i august. Vi giver dig overblikket her.
Disse film skal du se i biografen i august – en ternet ninja, Karen Blixen og Stallone som dræberhaj
'Ternet Ninja 2'. (Foto: PR)

’Ternet Ninja 2’

Den første ’Ternet Ninja’ blæste i 2018 det danske biografpublikum bagover, og filmen blev en af de mest indbringende danske film nogensinde. Her på matriklen sendte vi fem stjerner efter Anders Matthesens animationsfilm, og nu er toeren klar – hvori Ternet Ninja, til sin store utilfredshed, har fået et nyt look. Den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø er ved at slippe for straf, og uskyldige børn er i fare, hvilket sender Ternet Ninja og 13-årige Aske på en hævnmission. Anders Matthesen – der atter har skrevet manuskriptet, filmens sange og instrueret sammen med Thorbjørn Christoffersen – lægger naturligvis stemme til samtlige karakterer i filmen, på nær Aske og pigen Jessica, som spilles af henholdsvis Louis Næss-Schmidt og Emma Sehested Høegh.

I biografen 19. august.

Simon Bennebjerg og Birthe Neumann som Torkild Bjørnvig og Karen Blixen i ‘Pagten’. (Foto: Rolf Konow)

’Pagten’

I Bille Augusts nye drama følger vi den 63-årige Karen Blixen (Birthe Neumann), som har opgivet sin afrikanske drøm og nu lever en isoleret tilværelse på Rungstedlund. I 1948 møder forfatteren den spirende, 30-årige digter Thorkild Bjørnvig (Simon Bennebjerg fra DR3-serien ’Lover’), der hurtigt bliver fascineret af Blixens stærke væsen. Bjørnvig, der har egen familie med kone og barn, indgår en pagt med Blixen: Hvis hun gør ham til en stor litterær stjerne, må han adlyde enhver ordre fra hende. Filmen er baseret på den virkelige Bjørnvigs erindringsbog fra 1974, og på rollelisten ses også Asta Kamma August, Nanna Skaarup Voss, Anders Heinrichsen og Marie Mondrup.

I biografen 5. august.

Margot Robbie i ‘The Suicide Squad’. (Foto: PR)

’The Suicide Squad’

Ved at tilføje et lille ’The’ i titlen rebooter ’The Guardians of the Galaxy’-instruktøren James Gunn DC’ s superskurkefranchise, der tilbage i 2016 blev flået i stumper og stykker ved fødslen af den første, alt andet end vellykkede film. Denne gang er der skruet adskillige nøk op for humoren og de R-ratede voldsudgydelser, og Margot Robbies Harley Quinn og svenske Joel Kinnamans Rick Flag flankeres af Idris Elba og Sylvester Stallone. Sidstnævnte i rollen som en Hulk-lignende … dræberhaj. Jovist. Vi krydser fingre for, at Gunn-magien resulterer i et anti-superheltebrag, der er lige så bravt underholdende som traileren er ren gakkelak (se den HER).

I biografen 5. august.

‘Ninjababy’. (Foto: PR)

’Ninjababy’

Den norske komedie ’Ninjababy’ er baseret på tegneserieskaberen Inga H. Sætres værk ’Fallteknikk’, og handler om 23-årige Rakel (Kristine Kujath Thorp), som først opdager, at hun er gravid seks måneder henne efter et one night stand. Rakel døber barnet i maven »fucking jævla sneaky ninjababy«, og tegnestregen fra forlægget væver sig på fantasifuld ind i filmen, der er instrueret af Yngvild Sve Flikke. ’Ninjababy’ har fået en flot modtagelse i hjemlandet, og lover tåkrummende komik og skæve hudfletninger af moderne skandinavisk kvindeliv.

I biografen 12. august.

‘Supernova’. (Foto: PR)

’Supernova’

Vennerne Stanley Tucci og Colin Firth spiller et midaldrende par, Tusker og Sam, hvis hverdag langsomt krakelerer, da Tusker begynder at blive dement. For at nyde tiden sammen inden Tuskers sind forsvinder i tågen, drager de to på et roadtrip, der sætter følelserne på spidsen. For hvordan forholder man sig, når ens elskede snart ikke længere vil kunne huske kærligheden? Tucci og Firth har begge fået stor ros for deres præstationer i dramaet, der er instrueret af Harry MacQueen (’Hinterland’).

I biografen 12. august.

‘The Man Who Sold His Skin’. (Foto: PR)

’The Man Who Sold His Skin’

Instruktør Kaouther Ben Hanias drama blev i år den første tunesiske film, der nogensinde er blevet nomineret til en Oscar, og det er med at gribe chancen for at opleve den på det store lærred. Historien følger Sam Ali ( Yahya Mahayni), en ung, følsom og impulsiv syrer, som flygter til Libanon for at undslippe borgerkrigen i hjemlandet. For at kunne rejse til Europa og leve med sit livs kærlighed, accepterer han at lade sin ryg tatovere af en af verdens mest banebrydende samtidskunstner, men Sam må snart indse, at det at omdanne sin egen krop til et prestigefyldt kunstværk kan betyde alt andet end friheden.

I biografen 12. august.

‘Free Guy’. (Foto: PR)

’Free Guy’

Kollegerne Ryan Reynolds og Taika Waititi begik en mindre genistreg, da de i sidste måned reklamerede for deres actionkomedie ’Free Guy’ in character som henholdsvis Deadpool og Korg (stenkæmpen fra Marvels ‘Thor: Ragnarok’). Teaseren var iscenesat som en ’reaktionsvideo’, hvori Deadpool og Korg kommenterede slet skjult spydigt på ’Free Guy’-traileren, og spørgsmålet er nu selvsagt, om Reynolds og Waititi så også kan trække komediestikket hjem i den ’rigtige’ film. I ’Free Guy’ spiller Reynolds kontormusen Guy som opdager, at hans liv på bedste ’The Truman Show’-møder-’Ready Player One’-vis er et videospil, hvori han blot er statist. Det skal dog være løgn, skal det, så Guy beslutter sig for at blive helten i sin egen historie. Waititi spiller spiludvikleren/skurken Antoine, mens ’Killing Eve’s Villanelle, aka. Jodie Comer, er spilkarakteren Molotov Girl.

I biografen 13. august.

‘Sommeren ’85’. (Foto: PR)

’Sommeren ’85’

Den franske auteur François Ozon er tilbage med en melankolsk sommerromance med et strejf af ’Call Me By Your Name’. I ’Sommeren ’85’ møder vi teenageren Alex (Félix Lefebvre), som er besat af ideen om dødsdømt, ung kærlighed. Da Alex kommer i havsnød i en lille jolle, bliver han reddet i land af karismatiske David (Benjamin Voisin), og tiltrækningen er øjeblikkelig. Men mens de vilde unge griber dagen og sommerstemningen, raser AIDS-epidemien i baggrunden. Dødsfascinationen, virussen og en række flashforwards til et politiforhør af en tydeligt traumatiseret Alex samler sig til en foruroligende forførende fortælling i familie med Ozons mesterlige ’Swimming Pool’ fra 2003.

I biografen 19. august.

‘The Green Knight’. (Foto: PR)

’The Green Knight’

Hovedrolleindehaver Dev Patel (’Life of Pi’) er allerede blevet begravet i anmelderroser i det engelske for sin præstation i ’The Green Knight’, der er en alternativ eventyrfortælling fra Kong Arthurs hof – ham med sværdet i stenen, du ved. Patel spiller kongens nevø, som drager ud for at tage kampen op med en mystisk kæmpe, og derigennem vise sit værd overfor hoffet. Instruktør David Lowery har tidligere stået bag den sælsomme, men fremragende ’A Ghost Story’ med Casey Affleck, og filmen er produceret af det toneangivende indiestudie A24, som også gav os ’Midsommar’, ’The Lighthouse’ og ’Moonlight’. Foruden Patel medvirker svenske Alicia Vikander, Ein Kellyman (’The Falcon and the Winter Soldier’) og Barry Keoghan (’The Killing of a Sacred Deer’).

I biografen 19. august.

‘Candyman’. (Foto: PR)

’Candyman’

Remaket af 90’er-slasheren ’Candyman’ har været i coronaforsinkelses-limbo i over et år, men nu får filmen endelig danske biografpremiere – endelig, fordi selveste ’Get Out’ og ’Us’-instruktøren Jordan både har været med til at skrive og producere gyseren, som han kalder en »åndelig efterfølger« til originalen. Den titulære Candyman er et morderisk spøgelse, der dukker op, hvis man siger hans navn fem gange i træk foran et spejl, men Peele har ikke overraskende føjet tidssvarende lag af racesatire og samfundskritik til fortællingen, der her er hensat til Chicagos sorte ghettomiljø præget af politivold. Den blot 31-årige, kvindelig, sorte instruktør Nia DaCosta står bag kameraet, og i hovedrollerne ses Yahya Abdul-Mateen II (’Watchmen’), Teyonah Parris (’WandaVision’) og Oscar-nominerede LaKeith Stanfield (’Judas and the Black Messiah’).

I biografen 26. august.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af