Kampsportslegende og ‘Kill Bill’-skuespiller Sonny Chiba er død

Kampsportslegende og ‘Kill Bill’-skuespiller Sonny Chiba er død
Sonny Chiba i 'Kill Bill'. (Foto: PR)

Den japanske skuespiller og kampsportsudøver Shin’ichi Chiba døde i går, torsdag, efter at være blevet hospitalsindlagt med covid19-komplikationer. Det bekræfter hans manager over for Variety. Manden, der i international sammenhæng brugte navnet Sonny Chiba, blev 82 år gammel.

Herhjemme er Sonny Chiba nok bedst kendt for sine amerikanske roller som Hattori Hanzo i ‘Kill Bill’ og Kamata i ‘The Fast and the Furious: Tokyo Drift’. Hans karriere strækker sig imidlertid helt tilbage til 1960’erne, og han nåede at få over 200 roller på cv’et.

Chiba, hvis borgerlige navn er Sadaho Maeda, begyndte at lære karate i 1950’erne, da han gik på det japanske idrætsuniversitet Nippon Sport Science University, og han gjorde sig fortjent til det sorte bælte i flere kampsportsdiscipliner.

Han startede efterfølgende ud i film- og tv-branchen med primært at medvirke i krimier og thrillere, men i 1970’erne tog han også sine kampsportsevner med ind i filmverden til stor succes. Det førte til hans internationale gennembrudsrolle i ‘The Street Fighter’ fra 1974.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af