Tom Cruise var drivkraften bag Val Kilmers comeback i ’Top Gun: Maverick’

Tom Cruise var drivkraften bag Val Kilmers comeback i ’Top Gun: Maverick’
Val Kilmer som Iceman i 'Top Gun'. (Foto: Paramount Pictures)

Den ikoniske 80’er-film ’Top Gun’ fik både Tom Cruise og Val Kilmers karrierer til at eksplodere. 

Men mens Tom Cruise stadig den dag i dag er en af verdens største filmstjerner, ser virkeligheden noget andeledes ud for Val Kilmer, der i 2014 fik konstateret strubekræft. 

Med bærende roller i film som ’Heat’, ’Tombstone’ og ’Batman Forever’ fik Kilmer ellers slået sit navn fast med syvtommersøm. I dag trækker han vejret gennem en maskine og kan næsten ikke tale. 

Men når ’Top Gun: Maverick’ rammer biograferne til november, bliver det med et glædeligt gensyn med Val Kilmer i rollen som Tom ’Iceman’ Kazanskey. 

Og det kan han måske takke Tom Cruise for. 

Filmens producer Jerry Bruckheimer fortæller nemlig til People Magazine, at Tom Cruise var den største forkæmper for at få Val Kilmer til at vende tilbage i efterfølgeren. 

»Tom Cruise sagde: ’Vi må have Val, vi må have ham tilbage. Vi må have ham med i filmen’«, fortæller Bruckheimer. »Vi ville alle have ham (Val Kilmer, red), men Tom var virkelig ubøjelig og sagde, at hvis han skulle lave endnu en ’Top Gun’, skulle Val være med i den«. 

Bruckheimer selv har også kun rosende ord til overs for Val Kilmer og kalder ham »… sådan en fin skuespiller og sådan et godt menneske«. Han siger desuden, at det var en meget emotionel oplevelse at arbejde sammen med ham igen. 

’Top Gun: Maverick’ er instrueret af Joseph Konsinski, der tidligere har instrueret Tom Cruise i filmen ’Oblivion’ fra 2013. Foruden Cruise og Kilmer medvirker Jennifer Connelly, Miles Teller og Ed Harris. 

Efter flere forsinkelser grundet covid-19 er ’Top Gun: Maverick’ premieredatoen sat til 18. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af