Det sorthumoristiske mareridt ‘Den næstsidste’ ligner ingen anden dansk film – se traileren

Det sorthumoristiske mareridt ‘Den næstsidste’ ligner ingen anden dansk film – se traileren
'Den næstsidste'. (Foto: Jacob Sofussen)

Jonas Kærup Hjorts debutfilm ‘Den næstsidste’ skulle have haft premiere på CPH PIX-festivalen i 2020, men corona kom i vejen og aflyste herlighederne.

Lykkeligvis får filmen nu snart premiere på årets nye udgave af CPH PIX, mens den også får en almindelig biografpremiere. Og at dømme ud fra traileren kan vi vente os en stilistisk og fortællemæssig oplevelse af en slags, vi ikke er forvænt med i dansk film.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Filmen handler om en vandaflæser, der skal aflæse målerne i en bygning, som viser sig at være endog meget svær at slippe ud af igen. Han fanges i et surrealistisk mareridt, og filmen ser ud til at være særdeles konsekvent i sit grå look og den sorthumoristiske tone, der står på skuldrene af en instruktører som Terry Gilliam og Roy Andersson og naturligvis ikke mindst forfatter Franz Kafka.

Joen Højerslev indtager hovedrollen – sin første af slagsen. Instruktør Jonas Kærup Hjort, der er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2017, har selv skrevet filmen.

‘Den næstsidste’ får premiere på CPH PIX-festivalen i første halvdel af november og ordinær premiere 25. november.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af