‘Dune’ deler vandene blandt de internationale anmeldere

‘Dune’ deler vandene blandt de internationale anmeldere
Timothée Chalamet i 'Dune'. (Foto: PR)

Denis Villeneuves stærkt imødesete rumopera ‘Dune’ fik verdenspremiere ved filmfestivalen i Venedig fredag aften, hvor vores udsendte udråbte den til en af de bedste blockbustere fra Hollywood i en årrække.

Det store sci-fi-spektakel, der er baseret på første del af Frank Heberts ikoniske roman af samme navn, har generelt fået positive anmeldelser i de udenlandske medier, men nogle kritiske røster melder sig også.

The Guardian giver 5 ud af 5 stjerner og skriver, at filmen »påminder os om, hvad en Hollywood-blockbuster også kan være« ved at sammensmelte kendetegnene fra »multiplex og arthouse«.

Empire og The Telegraph er også helt oppe at ringe og stempler begge filmen som »respektindgydende« og »gåsehudsfremkaldende«. Særligt betoner de Villeneuves episke vision, der efter planen skal videreføres i yderligere to film og muligvis en tv-serie.

Anderledes forholder det sig hos IndieWire, der giver karakteren C. Deres anmelder skriver, at Villeneuves »livløse rumopera er fortalt på en komisk massiv skala«. Videre lyder det, at manuskriptet er for tyndt til at bære det store drama, som ifølge anmelderen ikke består af meget mere end en poleret overflade.

The Hollywood Reporter, der ikke giver karakter, er også lunkne over for filmen, og skriver blandt andet, at Villeneuve ikke formår at tæmme bogforlægget, som længe har haft ry for at være umuligt at filmatisere.

Særligt betoner anmelderen, at filmen ikke formår at formidle Herberts komplekse verden og de mange forskellige politiske, religiøse, teknologiske og miljømæssige problemstillinger.

Variety skriver, at filmen fortjener fem stjerner for sin flotte worldbuilding, men kun 2,5 for sin historiefortælling.

På Twitter er der dog flere, som istemmer sig de positive røster, og kalder filmen et »visuelt mesterværk« og »en af de mest medrivende filmoplevelser længe«.

Døm selv, når ‘Dune’ får premiere i de danske biografer 16. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af