Francis Ford Coppola øjner stjernecast til sin næste filmsatsning: I dialog med Oscar Isaac, Cate Blanchett og Zendaya

Francis Ford Coppola øjner stjernecast til sin næste filmsatsning: I dialog med Oscar Isaac, Cate Blanchett og Zendaya
Francis Ford Coppola ved premieren på 'Apocalypse Now: Final Cut'. (Foto: Kevin Winter / Getty Images.)

Francis Ford Coppola er ikke bange for at gamble med sine egne penge for at føre en filmvision ud i livet. Det beviste han, da han endte med at gå bankerot under den famøse mareridtsproduktion af mesterværket ‘Apocalypse Now’ fra 1979.

Nu har den legendariske instruktør bag ‘The Godfather’-trilogien annonceret sin næste store filmsatsning. Han fortæller Deadline, at han er villig til selv at kaste 100 millioner dollars af egen pengepung efter at lave filmen ‘Megalopolis’, som har været et drømmeprojekt for ham siden 1980’erne.

»Det har været som en religiøs krig, på den måde at det ikke handler om noget logisk«, siger den 82-årige instruktør til Deadline. »Jeg tænker, at den store nyheder her er, at jeg stadig er den samme, som jeg var for 20 eller 40 år siden. Jeg er stadig villig til at lave drømmefilmen, selv hvis jeg bliver nødt til at bruge mine egne penge, og jeg er i stand til at stille 100 millioner dollars til rådighed, hvis jeg er tvunget til det. Jeg har ikke lyst, men jeg gør det, hvis det bliver nødvendigt«.

»Jeg er opsat på at lave den her film. Jeg vil gerne lave den i efteråret 2022«, fortsætter Coppola. »Jeg har ikke hele castet bekræftet, men jeg har nok i hus til, at jeg har troen på, det bliver et rigtigt spændende cast«.

Ifølge Deadline er instruktøren i dialog med blandt andre Oscar Isaac, Forest Whitaker, Cate Blanchett, James Caan og Jon Voight om at medvirke i ‘Megalopolis’. Coppola forsøger desuden at få Zendaya, Michelle Pfeiffer og Jessica Lange ombord.

»Filmens concept er er en romersk epos i samme tradition som Cecile B. DeMille eller ‘Ben-Hur’, men fortalt som et moderne modstykke, der fokuserer på USA«, forklarer Coppola om filmens handling.

»Den er baseret på den catilinariske sammensværgelse, som stammer fra antikkens Rom. Det var en berømt duel mellem en patricier, Catiline – den rolle bliver spillet af Oscar Isaac – og kendte Cicero, som er Forest Whitaker. Han er nu en trængt borgmester i New York under en økonomisk krise, tæt på den som borgmester Dinkins havde. Denne fortælling finder sted i et nyt Rom, et romersk epos sat i moderne tid. Tidsperioden er ikke et specifikt år i moderne New York – det er en udgave af moderne New York, som jeg kalder New Rome«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af