’The Sopranos’-skaber er »ekstremt vred« over spinoff-filmens udrulningsplan

’The Sopranos’-skaber er »ekstremt vred« over spinoff-filmens udrulningsplan
Michael Gandoflini i The Many Saints of Newark'. (Foto: HBO)

Selvom det over det seneste corona-år er blevet mere og mere normalt, at film bliver udgivet på både streaming og i biograferne, er det langt fra alle i branchen, der er tilfredse med den udvikling. 

Store filmskabere som Christopher Nolan og Denis Villeneuve var hurtige til at fordømme Warner Bros., da de sidste år annoncerede, at de ville gøre hele deres 2021 repertoire til day-and-date udgivelser, således at de på biografpremieredagen i USA samtidig blev tilgængelige på streamingtjenesten HBO Max i 31 dage.

Og heller ikke David Chase, manden bag ’The Sopranos’-spinoff-filmen ’The Many Saints of Newark’, der også er en Warner-produktion, er ligefrem begejstret.

»Helt ærligt så tror jeg tror ikke, at jeg ville have taget jobbet, hvis jeg vidste, at det ville blive en day-and-date release. Jeg synes, det er forfærdeligt«, siger Chase til Deadline.com og tilføjer, at han blev »ekstremt vred«, da han fandt ud af, at filmen ville komme på HBO Max simultant med biografpremieren. 

Selvom han godt ved, at ’Many Saints’ ikke er et enestående tilfælde, mener ‘The Sopranos’-skaberen alligevel, at det er anderledes, når der er tale om en film, der er udsprunget af en serie. 

»De skal ikke smide tv-formatet ud, før de skal have folk i biograferne. Det skal vi. Og det er der, vi er. Folk skal se den i biograferne. Den er lavet til at være en film. Den er … den er smuk som en film. Jeg troede aldrig, den ville komme tilbage på HBO. Aldrig«. 

’The Many Saints of Newark’ følger en ung Anthony Soprano, der vokser op i et af de mest turbulente områder i Newark. I rollen som den unge Soprano ses Michael Gandolfini, der er søn af den afdøde James Gandolfini, som udødeliggjorde den ikoniske karakter i ’The Sopranos’.

Filmen kan ses på HBO Max i USA fra 1. oktober. Det er endnu usikkert, om den får premiere i de danske biografer. 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af