Timothée Chalamet stalkede ’Dune’-filmen og Denis Villeneuve – og det virkede

Timothée Chalamet stalkede ’Dune’-filmen og Denis Villeneuve – og det virkede
Timothée Chalamet i 'Dune'. (Foto: PR)

Timothée Chalamet kan snart opleves i den længe ventede ’Dune’, og det er langt fra et tilfælde, at han landede hovedrollen i Dennis Villeneuves nye storfilm. 

Han er nemlig så stor fan af instruktøren bag film som ’Sicario’, ’Arrival’ og ’Blade Runner 2049’, at han satte en Google-alarm, så han kunne følge udviklingen af ’Dune’, da han hørte, at Villeneuve skulle instruere den. Efterfølgende anskaffede han sig Frank Herberts bog og begyndte straks at læse den.  

I et interview med Deadline afslører Chalamet, at hans kendskab til ’Dune’ inden da var yderst begrænset.  

»Helt ærligt, jeg tror, min forståelse for ’Dune’ på det tidspunkt var fra en billedroman, jeg havde set i Midtown Comics, da jeg shoppede ’Yu-Gi-Oh!’-kort, da jeg var omkring ti år«, siger han.  

Chalamet fordybede sig i ’Dune’ af den ene årsag, at han ville arbejde med Villeneuve, som han længe havde beundret. De to mødtes kort i 2018 ved BAFTA-uddelingen. »Jeg blev ved med at forsøge at stille mig foran ham, men troede ikke rigtig på, at det var muligt (at arbejde med ham, red.)«, fortæller han til Deadline. 

Chalamet var halvvejs gennem Herberts bog, da Villeneuve spurgte, om de kunne mødes i forbindelse med filmfestivalen i Cannes, hvor Villeneuve sad i juryen i 2018.  

»Han spurgte, om jeg kunne komme, så jeg skyndte mig at læse den anden halvdel af bogen, så godt jeg kunne. Så første halvdel af min bog havde mange noter og var fyldt med mine tanker. Den anden halvdel løb jeg bare igennem. Og så skulle jeg mødes med ham, og det var en fornøjelse«, siger han i Deadline-interviewet. 

Efter flere udskydelser kan ’Dune’ endelig ses i biograferne fra 16. september.  

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af