Årets mest roste 2’er kommer til Danmark ved en enkelt særvisning

Årets mest roste 2’er kommer til Danmark ved en enkelt særvisning
'The Souvenir Part II'. (Foto: CPH PIX)

Det sker ikke så tit, at arthousefilm får en toer, men ‘The Souvenir’ er heller ikke en hvilken som helst arthousefilm.

Joanna Hoggs semiselvbiografiske fortælling om en spirende filminstruktør, Julie, der indleder et forhold til en (selv)destruktiv svindler, affødte topkarakter, da Soundvenues David Madsen for nylig anmeldte den, efter den var kommet til Danmark efter alt, alt for lang ventetid.

Opfølgeren, der skildrer Julies liv i forlængelse af begivenhederne i første film, fik verdenspremiere på Cannes-festivalen i juli, og gudskelov behøver vi ikke vente så længe på den, som vi gjorde på etteren.

‘The Souvenir Part 2’ er nemlig netop tilføjet den igangværende hjemlige filmfestival CPH Pix Weekend, hvor den vil blive vist på mandag klokken 19 i Cinemateket.

Filmen har fået stor ros i udlandet, hvor IndieWire gav topkarakteren A og kaldte den en »mesterlig coming of age-historie«.

Ud over ‘The Souvenir Part II’ har CPH PIX en anden nytilføjelse i ærmet i form af den finske ‘Kupé nummer 6’, der også havde premiere på Cannes-festivalen i år, hvorfra jeg kaldte den »en meget østeuropæisk udgave af ‘Before Sunrise«’.

‘Kupé nummer 6’ bliver vist på tirsdag klokken 18.45 i Cinemateket, men får også almindelig dansk biografpremiere 27. januar næste år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af