De første reaktioner på Netflix’ ubegribeligt stjernespækkede ‘Don’t Look Up’ storroser Leonardo DiCaprio og Ariana Grande

De første reaktioner på Netflix’ ubegribeligt stjernespækkede ‘Don’t Look Up’ storroser Leonardo DiCaprio og Ariana Grande
Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence i 'Don't Look Up'. (Foto: Netflix)

Netflix står for en af vinterens mest imødesete film med Adam McKays urimeligt stjernespækkede dommedagssatire ‘Don’t Look Up’. Og skal man tro de første internationale reaktioner, lever filmen op til hypen.

Den amerikanske presse har fået tidlig adgang til filmen og på sociale medier bliver særligt hovedrolleindehaver Leonardo DiCaprio og Ariana Grande, der har en cameo i filmen og står for en original sang, rost til skyerne.

Varietys Clayton Davis kalder DiCaprios præstation »spektakulær«, Jazz Tangcay fra samme medie nævner DiCaprio, Jennifer Lawrence og Meryl Streep som mulige Oscar-kandidater og Erik Anderson fra Awards Watch beskriver DiCaprios præstation som »utroligt fantastisk« og sammenligner ham med Peter Finch i 70’er-mesterværket ‘Network’.

Scott Menzel fra We Live Entertainment kalder ‘Don’t Look Up’ »den sjoveste film, jeg har set i år« og filmkritiker Erick Weber beskriver filmen som »Adam McKays bedste arbejde til dato«.

Indiewires Anne Thompson beskriver filmen som et møde mellem ‘Melancholia’ og ‘Dr. Strangelove’ – »en gravalvorlig og hysterisk morsom dommedagskomedie«.

Ariana Grande roses særligt for sin originale sang til filmen, ‘Just Look Up’, som hun har lavet i samarbejde med Kid Cudi, der også medvirker i filmen. Flere kritikere nævner den som et bud på bedste sang ved Oscar-uddelingen næste år.

‘Don’t Look Up’ følger to astronomer, den studerende Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) og hendes professor Dr. Randall Mindy (DiCaprio), som erfarer, at en komet på størrelse med Mount Everest har kurs mod jorden. Det viser sig imidlertid at være for svært at overskue for langt de fleste jordboere – fra Meryl Streeps præsident til hendes søn og Chief of Staff (Jonah Hill).

Derfor begiver duoen sig ud på en omfattende medieturne for at gøre verden opmærksom på den forestående katastrofe, der kan bringe en ende til alt liv på jorden.

Filmen er skrevet og instrueret af Adam McKay, der tidligere har stået bag film som ‘The Big Short’ og ‘Vice’. Der er premiere i biograferne 9. december og på Netflix 24. december.

Se flere reaktionerne herunder.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af