’Hawkeye’-holdet forklarer: Derfor passer en juleserie perfekt til den bueskydende Avenger

Den nye Marvel-serie foregår ved juletid, og det er på ingen måde et tilfælde, forklarer instruktør Rhys Thomas og skuespillere Jeremy Renner og Hailee Steinfeld.
’Hawkeye’-holdet forklarer: Derfor passer en juleserie perfekt til den bueskydende Avenger
Hailee Steinfeld i 'Haweye' (Foto: Disney)

Når Marvels nye serie ’Hawkeye’ snart kan ses på Disney+, bliver det den bueskydende superhelts første soloshow efter en lang række film i skyggen af Avengers-kolleger fra Thor til Iron-Man. 

Jeremy Renner er fortsat Clint Barton/Hawkeye, mens hans sidekick, den nye MCU-karakter Kate Bishop, spilles af Hailee Steinfeld

I serien følger vi Clint, der har lagt superheltekarrieren bag sig og lever et fredeligt liv i New York med sin familie. Da den unge Kate Bishop pludselig kommer i problemer på grund af en hændelse, der trækker tråde til Bartons fortid, er han dog tvunget til at hjælpe hende.

Barton lover sin familie at være hjemme til jul. Men det viser sig, at problemerne er større end først antaget, hvilket tvinger Barton og Bishop til at arbejde sammen.

Sæsonen starter 24. november og slutter 22. december, og dermed fristes man til at tro, at den pensionerede Avenger vender tilbage for at redde julen. 

Selvom det ikke er helt så banalt, er det ifølge seriens instruktør Rhys Thomas netop højtiden, der gør, at ’Hawkeye’ tilføjer et ekstra lag af menneskelighed til MCU: 

»Vi får det sjove ved en julehistorie i en fortælling om en meget menneskelig karakter, der ikke har superkræfter og godt kan komme til skade«, siger instruktøren, da Soundvenue taler med ham og seriens to hovedrolleindehaver over en Zoom-forbindelse. 

Jeremy Renner og Hailee Steinfeld er også begge begejstret for, at julen danner ramme om det nye take på franchisen. 

»Det er en vidunderlig baggrund for ’vores’ verden, som er meget jordnær og menneskelig (…) Jeg smiler indeni, fordi jeg oplever julen med mine venner og familie, så linjen mellem, hvad der er ægte og ikke er, bliver sløret. Så jeg er glad for, at fans kan opleve det her hen over julen,« siger Jeremy Renner. 

»Vi optog sidste år ved den her tid, så det var sjovt at være i det rum i virkeligheden og spille det. Det spiller virkelig en stor rolle i denne serie, og det får det til at føles virkelig smukt«, tilføjer Hailee Steinfeld. 

Den relaterbare superhelt 

Juledimensionen er med til at trække Marvel-fortællingen ned på jorden i stærk kontrast til en serie som ’Loki’, og det passer godt til Hawkeye, fordi han er en af de mest menneskelige i MCU

»’Hawkeye’ er lidt mere et bidrag til, hvad superheroisme er. Eller i hvert fald en anden måde at definere det på. Hans relaterbarhed bliver udforsket mere, end vi havde troet til at begynde med. Der lægges stor vægt på hans familie og hans værdier. Det kommer også til udtryk gennem Clints relation til Kate Bishop«, fortæller Jeremy Renner. 

Rhys Thomas, der altid har haft Hawkeye som sin favorit-Avenger, var da heller ikke var i tvivl om, hvem han ville fokusere på, da Marvel spurgte ham, om han ville lave en serie for dem. 

Jeremy Renner og Hailee Steinfeld i ‘Hawkeye’ (Foto: Disney)

»Ideen om, at denne fyr er en rigtig person, og at han har valgt at være en del af The Avengers på grund af noget i hans indre kerne af, hvem han er, appellerer til mig. Jeg nød også, at han ikke er alles favorit-Avenger. Det er ham, der står udenfor, og han har altid stået lidt i skyggen af de andre«. 

Selvom Hawkeye har trukket sig tilbage og lever med sin familie, når vi møder ham i serien, er han ifølge Thomas stadig tynget og præget af sin fortid – og kan derfor ikke tage Kate Bishops idolisering af ham til sig: 

»For mig handler serien om identitet, og hvad andre tænker, vi er, og hvad vi selv tænker, vi er – og hvad der former det. Han har alt, hvad han vil have, men kan ikke slappe af i det, fordi han ikke føler, han har fortjent det. Det var en virkelig interessant vej ind i at tænke denne person som en, der kæmper med sit eget selvværd«. 

Ny karakter i MCU 

Marvel er ved at udvikle en ny generation af superhelte, der kan overtage arven fra den gamle garde, og Kate Bishop lanceres i ’Hawkeye’ som et af disse nye bud. 

Og at skulle tage plads i verdens største filmfranchise, kan være en overvældende oplevelse, selv for Hailee Steinfeld, der allerede som 15-årig blev Oscar.nomineret for sin hovedrolle i Coen-brødrenes ’True Grit’. 

»Jeg voksede op med de film, og det føles virkelig surrealistisk at være en del af det. Så det er vildt, at det er nu, det er ude. Hver dag tænker jeg, at jeg ikke kan tro, at det er virkeligt, og så går det op for mig, at det faktisk er sket, og at folk skal til at se det. Det er noget, jeg er så stolt af og så begejstret for. Jeg er så stolt at være en del af MCU«. 

Hailee Steinfeld i ‘Hawkeye’ (Foto: Disney)

Den 24-årige stjerne (hun fylder 25 11. december) vidste ikke ret meget om Kate Bishop i forvejen, men fik hurtigt sat sig ind i, hvem hun var. En ting var hun dog sikker på med det samme: 

» Hvis Jeremy (Renner, red.) var involveret, ville det blive godt. At have ham og den form for dynamik personligt, som vores karakterer har, og være i stand til at søge til ham for inspiration, vejledning og råd, hvis jeg havde brug for det, var virkelig vidunderligt«, siger hun og erklærer sig selv som stor fan af særligt ’Avengers: Endgame’, der er en af hendes yndlingsfilm, og ’WandaVision’. 

»Der er noget helt utroligt ved ’Wandavision’. Jeg har næsten lyst til at gense den. Den samler op på noget nyt hver gang«, siger skuespilleren, der især sætter pris på det visuelle element i MCU. 

»Det er en oplevelse, selv når man ser det derhjemme. Og det siger ret meget«. 

Hailee Steinfeld og Jeremy Renner i ‘Hawkeye’ (Foto: Disney)

Også Rhys Thomas, der med ’Hawkeye’ har lavet sit første Marvel-projekt, er bevidst om francisens betydning for de mange fans og mener, at det er vigtigt at bevare respekten for universet, men ikke være bange for at forny det og hente inspiration fra andre genrer: 

»Det var det, der var spændende for mig. Det var vigtigt for mig, at jeg kunne bruge mit filmunivers og film som ’Die Hard’, fordi det er en genre, jeg altid har nydt. Og at gøre den til en del af MCU er sjovt«, siger han. 

»Det er et enormt univers, og der sker så meget, så man er opmærksom på, at man træder ind i et lille hjørne af det. Så det er altid spændende at tænke på, hvor jeg kan tage det hen«, siger instruktøren og tilføjer, at han gerne vil lave en hel serie om hunden Lucky, hvis han altså selv måtte vælge sit næste Marvel-projekt. 

’Hawkeye’ får premiere 24. november på Disney+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af