’Red Notice’: Netflix’ milliarddyre blockbuster er et kriminelt spild af penge

’Red Notice’: Netflix’ milliarddyre blockbuster er et kriminelt spild af penge
Ryan Reynolds, Dwayne 'The Rock' Johnson og Gal Gadot i 'Red Notice'. (Foto: Frank Masi/Netflix)

Kunsttyven Nolan Booth (Ryan Reynolds) og FBI-agenten John Hartley (Dwayne Johnson) skal modvilligt samarbejde om at finde en anden kunsttyv, The Bishop (Gal Gadot). Hun har stjålet et særligt guldæg, som har tilhørt selveste det originale stilikon Cleopatra. Interpol kan udstede et såkaldt ’Red Notice’, en international arrestordre på rødt papir, til en global jagt på særligt profilerede mistænkte.

Netflix bør få udstedt et rødt kort for at smide historiske 200 milllioner amerikanske dollars i dette inderligt uoriginale og charmeforladte makværk. 

Dwayne Johnson AKA The Rock har været med i rekordmange dårlige, overbetalte film. Den tidligere wrestler kan efter alt at dømme kun spille den samme rolle. Ryan Reynolds har også gjort det til en levevej at være en særlig blanding af øretæveindbydende, ironisk og bedrevidende, uanset om han i en given film har kaldt sig Van Wilder eller Deadpool. 

Alligevel må ’Red Notice’ næsten udgøre en personlig nedre rekord for begge d’herrer, der efter sigende har modtaget 20 millioner dollars hver. Wonder Woman Gal Gadot er med også til samme astronomiske hyre. Det bedste, jeg kan sige om hendes medvirken, er, at hun ikke er blevet overbetalt sammenlignet med mændene.

‘Red Notice’ (Foto: Frank Masi/Netflix)

’Red Notice’ sender os med samme abrupte pludselighed som en samling hyperlinks fra storbyens kunstmuseer til ferieøen Bali, fra et russisk fængsel til en tyrefægterarena og videre til den sydamerikanske jungle. Alle steder føles ens, man får en slags modsat jetlag af at hoppe fra kontinent til kontinent uden at mærke nogen forskel. Imens skal vi lære de to modsætninger at kende, og de skal udvikle lidt kemi, som skal bygge op til de sequels, der venter i kulissen. 

’Red Notice’ går på rov i ’Indiana Jones’-skatkammeret, men finder intet, den kan bruge til noget selv. Den prøver at være hip og oven på med en masse selvbevidst filmsnak mellem karaktererne. Ed Sheeran kigger forbi til sidst og laver en reference til sin egen cameo i ’Game of Thrones’. På det tidspunkt er man alligevel så nedtrykt på filmmediets vegne, at det lige så godt kunne have været Donald Trump, der dukkede op. 

Der er her og der nogle flotte kamerature, der må være lavet med nogle bekostelige droner. Fair nok, at det har kostet nogle knapper. Jeg noterede et par enkelte vittige replikker. Men til to hundrede millioner dollars er det her et kriminelt spild af penge. 

‘Red Notice’ (Foto: Frank Masi/Netflix)

Det er blevet lidt af en lavthængende frugt for travle filmanmeldere at sammenligne alt fra moderne James Bond-film til sci-fi-apokalypser med computerspil. Men ’Red Notice’ er alligevel noget next level-ondskab. Det føles, som om karaktererne også føler, det er et computerspil, de medvirker i. Alt er mærkeligt vægtløst, som om karaktererne bare gennemgår filmen iført et par VR-briller. 

Et missil kommer flyvende mod den helikopter, vores helte befinder sig i. De åbner bare sidedørene i helikopteren og lader missilet flyve lige igennem. Voila. ’Red Notice’ er som at spille et af de computerspil, der kan hackes, så man har evigt liv. 

Jovist, James Bond, Indiana Jones og selv Jason Bourne har også ni liv. Men man mærker det ikke på samme måde på dem i situationerne, som man gør her. Det kan muligvis være en grundene til, at ’Red Notice’ er så ubegribeligt kedelig. 

Jeg elsker ellers eventyr, der blander nazisme, arkæologi og en knivspids okkultisme. Bider gang på gang på bromances med bidende ordvekslinger og tiltagende varme temperaturer i blikkene. Men den her film er et skræmmende eksempel på, hvor Netflix-algoritimerne måske kan ende med at tage os hen. 

Det må for alt i verden ikke være et kighul ind i morgendagens brede filmtilbud. Måske har filmmediet også brug for sin egen Extinction Rebellion?  


Kort sagt:
’Red Notice’ er en hul og skamløst uoriginal eventyr-blockbuster. Med sit historiske budget på 200 millioner dollars bør makværket give røde ører på direktionsgangene hos Netflix.

'Red Notice'. Film. Instruktør: Rawson Marshall Thurber. Medvirkende: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot, Ritu Arya, Chris Diamantopoulos, Ivan Mbakop, Vincenzon Amato. Spilletid: 118 minutter. Premiere: 12. november på Netflix
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af