Mesterinstruktøren bag ‘Big Little Lies’ og ‘Dallas Buyers Club’ er død – alt for tidligt

Mesterinstruktøren bag ‘Big Little Lies’ og ‘Dallas Buyers Club’ er død – alt for tidligt
Jean-Marc Vallée til premieren på HBO-serien 'Sharp Objects'. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

Den canadiske filminstruktør Jean-Marc Vallée er død i en alder af 58 år. Det bekræfter hans publicist til blandt andet Variety, der skriver, at Vallées pludselige død kommer som et chok for hans nærmeste.

Årsagen er endnu ikke afklaret, men døden indtraf ved Vallées hytte uden for Quebec City i Canada.

Vallée har vundet to Emmy-statuetter for sit arbejde på første sæson af mesterserien ‘Big Little Lies’, mens han også blev Oscar-nomineret for sit arbejde på ‘Dallas Buyers Club’, der førte både Matthew McConaughey og Jared Leto til Oscar-podiet.

Instruktøren er kendt for sin naturalistiske stil, der gav stjerneskuespillerne mulighed for at nå nye højder gennem lange takes, samt den associative klippestil, der placerer tilskueren helt inde i karakterernes sind og hukommelse – mesterligt eksekveret i ‘Big Little Lies’.

Han udviklede for alvor sin signatur i den Oscar-nominerede ‘Wild’ med Reese Witherspoon, der vandrer tusindvis af kilometer for at undslippe og bearbejde en personlig tragedie. Samarbejdet med Witherspoon fortsatte på ‘Big Little Lies’.

Vallées sidste projekt blev HBO-serien ‘Sharp Objects’ – en højspændt krimi med en sublim Amy Adams i front. Serien blev nomineret til otte Emmy’er.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af