Alle corona-restriktioner ophæves – slut med mundbind og coronapas

Alle corona-restriktioner ophæves – slut med mundbind og coronapas
Publikum til The Minds of 99 i Parken. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Snart bliver det danske samfund lidt mere normalt at befærde sig i. Alle corona-restriktioner bliver nemlig efter al sandsynlighed ophævet fra 1. februar, og dermed er det slut med mundbind, sid-ned-koncerter, coronapas, begrænsninger af antallet af besatte sæder i biografer og alt det andet, vi har levet med den seneste tid.

Beslutningen er netop blevet annonceret til et pressemøde i Statsministeriet, hvor Mette Frederiksen kunne bekræfte den linje, som først blev anbefalet af Epidemikommissionen og senere sundhedsminister Magnus Heunicke.

Det skal ganske vist vedtages af Folketings epidemiudvalg, før det er en endelig realitet, men alt tyder på, at det bliver en formalitet.

Samtidig bliver kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom også udfaset.

Smittetallene i Danmark er i øjeblikket historisk høje, men antallet af indlæggelser følger ikke med smitten. Derfor kan restriktionerne nu ophæves.

For kulturlivet betyder det blandt andet, at publikum til koncerter ikke længere skal bære mundbind eller sidde ned, og de skal ej længere vise coronapas.

Det samme gælder i biograferne (her skal man dog sidde ned), hvor landets største sale nu også kan sælge alle sæder uden at tænke på de pladskrav, som blev indført tidligere i januar.

Nattelivet åbner hermed også igen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af