Adam Driver skal spille Enzo Ferrari i mesterinstruktørs længe ventede racerfilm

Adam Driver skal spille Enzo Ferrari i mesterinstruktørs længe ventede racerfilm
Adam Driver under Cannes-festivalen i 2021. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

Efter mange års ventetid lader det til, at mesterinstruktøren Michael Mann endelig er på nippet til at realisere sit passionsprojekt om Enzo Ferrari.

Mann har netop offentliggjort, at Adam Driver overtager hovedrollen som den notoriske racerkører fra Hugh Jackman, mens Penélope Cruz skal spille hans hustru, Laura. Shailene Woodley (‘Big Little Lies’) er på rollelisten som Ferraris elskerinde. Det skriver Deadline.

‘Heat’-instruktøren har arbejdet på racerfilmen ‘Ferrari’ i godt og vel to årtier, men har haft svært ved at finde finansiering til en højbudget-biopic efter skuffende billetsalg med hans seneste film ‘Blackhat‘. Men nu går ‘Ferrari’ altså efter planen i optagelse i Italien til maj.

Filmen udspiller sig i året 1957, hvor den forhenværende racerkører Enzo Ferrari er i dyb krise. Forholdet til konen Laura skranter og det firma, de byggede sammen 10 år tidligere, er på randen af konkurs. Enzo beslutter sig derfor for at tage en chance og tilmelde sig det ikoniske racerløb Mille Miglia, der strækker sig over 1000 miles gennem Italien.

Tematisk passer filmen umiddelbart perfekt ind i Manns oeuvre, som altid har cirklet om samarbejde, professionalisme, livet i overhalingsbanen og menneskets forhold til teknologi – temaer, der umiddelbart virker uundgåelige i en racerfilm.

Manns hovedværker tæller blandt andet mesterlige ‘Heat’, graverjournalistfilmen ‘The Insider’, politifilmen (og serien) ‘Miami Vice’ og thrilleren ‘Collateral’.

Mann var involveret som executive producer i James Mangolds Oscar-vinder ‘Le Mans ’66‘. Filmen var oprindeligt tiltænkt Mann, men blev fravristet ham og omarbejdet.

Vi kan nok tidligst forvente, at ‘Ferrari’ får premiere i 2024. Inden da er Mann aktuel som konceptuerende instruktør på den kommende HBO-serie ‘Tokyo Vice’ med Ansel Elgort.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af