Mikael Persbrandt og danske Sandra Yi Sencindiver med i ‘Foundation’ sæson 2

Mikael Persbrandt og danske Sandra Yi Sencindiver med i ‘Foundation’ sæson 2
'Foundation' på Apple TV+. (Foto: Apple TV+)

Der er gode skandinaviske kræfter på rollelisten, når Apple TV+s gigantiske sci-fi-serie ‘Foundation’ vender tilbage med sæson 2.

Den svenske verdensstjerne Mikael Persbrandt slutter sig således til hovedrolleindehavere Lee Pace, Lou Lloubel og Jared Harris – og det samme gør søreme danske Sandra Yi Sencinder, som lige nu også spiller med i ‘The Wheel of Time’ på Amazon Prime.

Herhjemme kendes Sencinder først og fremmest for sine roller i ‘Broen’ sæson 4 og ‘Gidseltagningen’, og i 2021 medvirkede hun desuden i den svenske serie ‘Beckström’.

Apple har frigivet det første billede fra optagelserne til ‘Foundation’ sæson 2, der viser Lee Paces kejser og Jared Harris’ matematikgeni i konfrontation (en scene, der kommer til at kræve nogen forklaring efter første sæsons slutning … ):

Jared Harris og Lee Pace i ‘Foundation’ sæson 2. (Foto: Apple TV+)

‘Foundation’ sprængte sidste år rammerne for sci-fi på den lille skærm med sin episke filmatisering Isaac Asimovs toneangivende romaner om smuldrende imperier og unge håb (der oprindeligt leverede inspiration til både ’Star Wars’ og ’Dune’).

Apple har ikke afsløret seriens budget, men den ene skaber, David S. Goyer, udtalte til Hollywood Reporter:

»Lad os bare sige, at hvis vi lagde udgifterne for to afsnit sammen, så er vi oppe på et budget, der er større end de fleste film, jeg har arbejdet på«.

Og hvilke film har Goyer så tidligere været inde over? Christopher Nolans Batman-trilogi, såmænd, såvel som ’Man of Steel’ og ’Batman v Superman’, hvis budgetter sneg sig op omkring de 200 millioner dollars.

Til sammenligning havde ’Dune’ et budget på bette 165 millioner dollars, hvorfor Apple altså meget vel kan have punget ud for, hvad der ville svare til hele Denis Villeneuves sci-fi-trilogi.

Men hey, størstedelen af os render jo også rundt med meget håndgribelige aktier i ’Foundation’ i lommer og i ører.

‘Foundation’ kan ses på Apple TV+. Sæson 2 har endnu ikke fået en premieredato.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af