Tom Hardy slog Eminem og Armie Hammer i kampen om ‘Mad Max’-rolle – Charlize Theron trumfede Gal Gadot

Tom Hardy slog Eminem og Armie Hammer i kampen om ‘Mad Max’-rolle – Charlize Theron trumfede Gal Gadot
Tom Hardy og Charlize Theron i 'Mad Max: Fury Road'. (Foto: PR)

George Millers ‘Mad Max: Fury Road’ blev en øjeblikkelig actionklassiker, og her syv år efter premieren er filmjournalist Kyle Buchanan på vej med en hel bog, ‘Blod, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road’, der går bag om filmens allerede herostratisk berømte tilblivelsesproces.

Nu har Vulture publiceret et uddrag, der går tæt på castingprocessen, og her får man blandt andet et fascinerende indblik i, hvilke andre store og kommende stjerner der var i kikkerten, før titelrollen gik til Tom Hardy.

I den tidlige fase kiggede George Miller & co. på blandt andre Michael Fassbender, Joel Kinnaman og selv Eminem, som Miller havde elsket i ‘8 Mile’ og hørt gode ting om fra nu afdøde Brittany Murphy.

De sidste tre i castingen var Jeremy Renner, Armie Hammer og altså Tom Hardy. I en castingsession, hvor de spillede over for hinanden, levede Hardy sig så meget ind i rollen, at han spyttede på Armie Hammer. Hammer sagde derefter selv til George Miller, at Tom Hardy havde brug for at være Max, mere end han gjorde.

I sidste ende faldt valget som bekendt på Hardy, der på det tidspunkt havde fået sit gennembrud i Nicolas Winding Refns ‘Bronson’, men endnu ikke var et verdenskendt navn. Hardy mindede Miller om den originale Mad Max, Mel Gibson.

»Al karisma er paradoksal. Mel og Tom er meget tilgængelige og varme, og du føler, at du kan være deres bedste ven – og på samme tid er der altid noget skjult, noget der holdes tilbage, utilgængeligt. Det tror jeg, man kan mærke på skærmen, og Tom havde den kvalitet«, siger han i Vulture-artiklen.

Til Furiosa-rollen var blandt andre Jessica Chastain og Ruth Negga i spil, mens Gal Gadot, der ifølge castingchefen gav en »utrolig audition«, var den sidste tilbage sammen med Charlize Theron, men faldt i sidste ende blandt andet på, at hendes alder ikke helt passede.

Theron fik som den eneste jobbet uden at gå til audition, og Hardy fik først rollen, efter George Miller & co. havde set, om han havde kemi med sin kvindelige modspiller. Det havde de i en grad, at castingchefen bakkede sin bil ind i en pæl og smadrede hele siden på den, fordi hun var så optaget af at se dem sammen.

George Miller arbejder på en spinoff med fokus på Furiosa-karakteren, der nu skal spilles af ‘Dronninggambit’-stjerne Anya Taylor-Joy.

Læs om hele casting-processen på ‘Mad Max: Fury Road’ i Vultures artikel her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af