Danmark er splittet af krig i traileren til ‘De forbandede år 2’

Danmark er splittet af krig i traileren til ‘De forbandede år 2’
Mads Reuther i 'Den forbandede år 2'. (Foto: Scanbox)

Lidt over to år er der gået siden Anders Refns ‘De forbandede år’ fik biografpremiere. Og nu er hele holdet klar med opfølgeren, ‘De forbandede år 2’, der i endnu højere grad skruer op for dramatikken i skildringen af Danmark under den tyske besættelse i 1940’erne.

Vi følger atter den velhavende familie Skov, hvis voksne børn hver især har meget forskellige opfattelser af krigen:

Storebror Michael (Gustav Dyekjær Giese) har gjort militærkarriere på tyskernes side, mens brødrene Aksel (Mads Reuther) og Valdemar (Sylvester Byder) søger til modstandsbevægelsen.

Og søsteren Helene (Sara Viktoria Bjerregaard) sørger over sin afdøde tyske mand samtidig med, at hun kæmper med samfundets opfattelse af hende som en »tyskertøs«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jesper Christensen er patriarken og firmadirektøren Karl Skov, hvis samarbejde med besættelsesmagten ligeledes skaber store kontroverser, og Bodil Jørgensen er hustruen Eva Skov, som i stadigt større grad stiller spørgsmålstegn ved sin mands forretningsinteresser.

Og den aktuelle verdenssituation taget i betragtning er det alt andet lige svært ikke at se filmens skildring af et Europa i krig i et noget skarpere lys end i 2020.

‘De forbandede år 2’ får biografpremiere 21. april.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af