Det ved vi om ‘The Batman 2’ – fra plotrygter til potentielle skurke

En opfølger til biografaktuelle ’The Batman’ er allerede på tegnebrættet, men hvad kan vi forvente os af den kommende film? Vi giver dig overblikket.
Det ved vi om ‘The Batman 2’ – fra plotrygter til potentielle skurke
'The Batman'. (Foto: Warner Bros.)

Artiklen indeholder spoilers af ’The Batman’.

Matt Reeves’ ’The Batman’ har fået en glimrende start i biograferne med en global weekendomsætning på over 250 millioner dollars. Og naturligvis er en toer allerede i støbeskeen hos moderstudiet Warner Bros.

Hvad skal den så handle om? Og får vi mere at se til den mystiske »æresgæst« fra slutningen af den første film?

Læs trygt videre …

Robert Pattinson som Batman

Hvornår får ‘The Batman 2’ premiere?

Forud for premieren på ‘The Batman’ gav producer Dylan Clark et interview til Comicbook.com, hvori han kom med en tidshorisont for, hvornår fortsættelsen rammer det store lærred:

»Jeg vil sige officielt, at det bliver om mindre end fem år«.

Nu lyder fem år umiddelbart af en hel del med tanke på, hvor hurtigt konkurrenterne Marvel og Sony sprøjter superheltefilm ud på samlebånd, men der er givetvis en del brikker, der skal gå op i DC’s premierepuslespil.

For i modsætning til netop Marvel jonglerer DC som bekendt med flere forskellige versioner af samme karakterer i sideløbende franchises:

Foruden Robert Pattinsons Batman vender Ben Affleck også tilbage i dragten i den kommende ’The Flash’, der ligeledes byder på et nostalgisk gensyn med selveste Michael Keatons ikoniske udgave af helten.

Alt imens bat-nemesisen numero uno, Jokeren, nu har skiftet ansigtet tre gange inden for ganske få år, med Jared Leto i ’Suicide Squad’ og ’Justice League: The Snyder Cut’, Joaquin Phoenix i ’Joker’ og senest Barry Keoghan, der dukkede op i ’The Batman’s sidste minutter.

Og ja, det er bare spillefilmudgaverne. Man forstår dermed godt, hvis Warner Bros. vil tage sig ekstra tid for at sikre, at ‘The Batman 2’ ikke blot føles som »endnu en i rækken«.

‘The Batman’. (Foto: Jonathan Olley)

Skal Matt Reeves instruere igen?

Efter alt at dømme, ja. Og heldigvis for det eftersom filmagerens ’Seven’-inspirerede krimivisioner i høj grad er drivkraften bag ’The Batman’s særegne stil og tone, der skiller den markant ud fra genrekollegerne.

I et interview på den røde løber i forbindelse med filmens premiere fortalte Reeves, at skønt han ikke skabte ’The Batman’ med en hel franchise i baghovedet, er han og Warner Bros. i dialog om toeren.

Og instruktøren udtrykte ligelede sin begejstring over spinoff-serien med Colin Farrells Pingvin, som han agerer producer på for HBO Max:

Apropos Pingvinen …

Colin Farrell i ‘The Batman’ (Foto: Warner Bros.)

Hvilke karakterer vender tilbage?

Foruden de helt åbenlyse – Robert Pattinson i titelrollen og Andy Serkis som butleren Alfred – virker det også så godt som sikkert, at vi kommer til at se mere til Colin Farrells vraltende, proteseforklædte mafiaboss på det store lærred.

Hans spinoff-serie vil givetvis udforske skurkens vej mod toppen af Gothams underverden i kølvandet på chefen Carmine Falcones (John Turturro) død. Og mon ikke den dermed kommer til at fungere som opvarmning for Batmans senere kvababbelser med en langt mere magtfuld Pingvin?

Det skulle desuden undre meget, hvis ikke Jeffrey Wrights politikommissær Jim Gordon ligeledes gør comeback i ‘The Batman 2’, mens de spirende følelser mellem Batman og Zoë Kravitz’ Catwoman teasede heftigt for et fremtidigt rendezvous.

Og hvad så med Paul Danos Gækker, som nu har fået en etværelses på Arkham Asylum? Ham vender vi tilbage til lige om lidt.

Barry Keoghan og Jeffrey Wright til premieren på ‘The Batman’ i New York. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Hvad bliver Jokerens rolle?

RIP til alle rygterne om, at Robert Pattinsons Batman ville få besøg af Joaquin Phoenix’ Joker.

Med præsentationen af stortalentet Barry Keogan (’The Killing of a Sacred Deer’, ’Dunkirk’,  ’Eternals’) i ‘The Batman’-finalen har Gotham fået en ny klovneprins.

Og selvom Matt Reeves ganske vist kun gav os et flygtigt glimt af karakteren i profil, som han sad der i Arkham-cellen ved siden af Gækkerens, var det akkurat nok til, at man kunne spotte det kuldegysende Joker-grin.

Instruktøren er naturligvis efterfølgende blevet bombarderet med spørgsmål om, hvorvidt det betyder, at ikonet bliver hovedskurken i ’The Batman 2’, men det har han slet ikke besluttet sig for endnu.

Siger han.

Til Variety fortæller Reeves således, at scenen ikke nødvendigvis lægger op til et reelt plot, men at han inkluderede den for at give publikum fornemmelsen af, at der nu er skabt et stort, spraglet Gotham-univers, hvor kendte ansigter kan komme og gå:

»Det er ikke en easter egg-scene. Det er ikke en af de rulletekstsscener hos Marvel eller DC, hvor de siger: ‘Hey, her er den næste film’. Faktisk har jeg ingen anelse om, hvornår eller om den karakter vil vende tilbage til filmene ( … ) Jeg tænkte, at det ville være fedt, hvis det meste af Gothams struktur allerede eksisterede. Hvis det var som en gammel Warner Bros.-gangsterfilm, hvor man, hvis man drejede ned ad et hjørne, ville se en karakter i sin tilblivelse«.

I samme interview bedyrer instruktøren, at han fra start gjorde det klart over for Keoghan, at han ikke kunne love ham mere kameratid fremadrettet.

Mmkay, Reeves.

Nu skulle det ikke være første gang, at en superhelteinstruktør har gjort sit yderste for bevidst at vildlede os af hensyn til kommende payoffs, og det virker bizart, hvis Warner Bros. har castet så prominent et upcoming navn som Keoghan uden konkrete planer om at følge op på momentum.

Udover Pingvin-serien arbejder Reeves og HBO Max sågar også på en spinoff-serie om Arkham Asylum, så det ligger på alle måder lige for at beholde Joker-kortet på hånden.

Mest interessant er dog karakterens møde med Gækkeren, der uanset hvad Reeves siger fører os direkte over i plotspekulationerne for ‘The Batman 2’ …

Paul Dano som Gækkeren i ‘The Batman’. (Foto: Screenshot)

Hvad er plottet?

I et videointerview med Vanity Fair giver Robert Pattinson, Zoë Kravitz og Paul Dano udtryk for, at de ville synes at det var »dope«, hvis ’The Batman 2’ introducerede skurkeorganisationen Court of Owls – en mystisk, stærkt magtfuld forsamling af indflydelsesrige Gotham-spydspidser.

Et sådan plot ville på papiret lægge sig tæt op ad ’The Batman’s krimitematikker om korruptionen i Gotham og kunne potentielt tvinge Batman og Pingvinen til et modvilligt samarbejde ud fra hver deres agenda om at rydde netværket af vejen.

Men måske det eventyr trods alt også er for lig den aktuelle films præmis?

I førnævnte Variety-interview kommer Matt Reeves ind på, at det rent teoretisk kunne være spændende at hudflette en nede-på-jorden-version af Mr. Freezes tragiske skæbne (sidst spillet af Arnold Schwarzenegger i den notoriske ‘Batman & Robin’).

Det har instruktøren ret i – men der er immervæk mere saftigt bid i rygterne om, at Gækkeren og Jokerens møde lægger i kakkelovnen til en fortælling inspireret af tegneserieplottet ’The War of Jokes and Riddles’ af Tom King, hvori de to skurkes venskab vendes til åben krig i Gothams gader.

Gækkeren vil aflive flagermusen, men den er Jokeren ikke med på – han er trods alt en besidderisk herre, når det kommer til ærkefjenden. Og opgøret udspiller sig blot et par år inde i Batmans karriere, hvorfor plottet tidsmæssigt passer godt i forlængelse af ‘The Batman’, hvor Bruce kun har huseret i natten i netop to år.

Som om det ikke var nok, er det i tegneserierne Batman, der i et langt flashback fortæller historien om opgøret til Catwoman – som han har friet til.

Et voila: Så blev størstedelen af ‘The Batman’s cast samlet igen.

Robert Pattinson som ‘The Batman’. (Foto: Warner)

Hvordan hænger ’The Batman 2’ sammen med de øvrige DC-film?

Kort svar: Det gør den ikke.

’The Batman’ har kickstartet sit eget bat-univers med filmfortsættelser og spinoff-serier, der indtil videre udspiller sig helt løsrevet fra andre DC-projekter med eksempelvis ‘Suicide Squad’-medlemmerne og The Flash.

’The Batman’ kan ses i biografen. Læs Soundvenues anmeldelse her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af