Fra målløs Serena Williams til støttende Jaden Smith: Her er reaktionerne på Will Smiths lussing mod Chris Rock

Fra målløs Serena Williams til støttende Jaden Smith: Her er reaktionerne på Will Smiths lussing mod Chris Rock
Will Smith og Jada Pinkett Smith på den røde løber til Oscar-uddelingen. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

De sociale medier er eksploderet, efter at Will Smith tidligere på natten gav Chris Rock en lussing på direkte fjernsyn under Oscar-uddelingen i Dolby Theatre i Los Angeles.

Først var der tvivl om, hvorvidt øjeblikket var iscenesat, men den tvivl er siden blevet manet til jorden – blandt andet da Smith undskyldte til Oscar-Akademiet i sin takketale kort tid efter, hvor han modtog prisen for bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i ‘King Richard’.

Lussingen faldt efter at Chris Rock havde lavet en joke om Jada Pinkett Smiths korte hår.

Det har nu efterladt Twitter i chok. Trevor Noah skriver blandt andet: »Wtaf. Var øjeblikket ikke planlagt?«

I et nu slettet tweet har Judd Apatow ifølge Daily Mail skrevet: »Det lader ikke til, at Will Smiths plan om at få komikere og resten af verden til at holde op med at gøre grin med ham, kommer til at lykkes. Williams-familien må være rasende. Det var rendyrket narcissisme«.

Mark Hamill kalder lussingen »det grimmeste Oscar-øjeblik nogensinde« i et tweet.

Herhjemme skriver Informations filmredaktør Christian Monggaard på Twitter: »Ligegyldigt hvad grunden så end var til Will Smiths vredesudbrud – Jada har åbenbart en hudsygdom, derfor det korte hår – var det sgu ikke i orden at flippe ud på den måde«.

Monggaard fortsætter i et andet tweet: »Hvis ikke han siger undskyld, er han fandeme en skid«.

Filminstruktør Annette K. Olesen skriver også på Twitter: »Fuldkommen vanvid. Et laboratorium hvor der foretages live-forskning i vold. Hvorfor rejser folk sig ikke og går? Hvorfor får han lov til at side der? Tænk at nogen kan være i tvivl om, om han må slå – overhovedet«.

Brugeren Harrison Krank skriver: »Will Smith grinte af joken, indtil han så over på sin kone (der var ham utro og bogstavelig talt har brugt årevis på at nedbryde ham i offentligheden). Jada har manipuleret den mand så meget, at han er villig til at angribe Chris Rock på scenen«.

En række Twitter-brugere mener, at det var under bæltestedet, at Chris Rock lavede sjov med Jada Pinkett-Smiths hår, da det er velkendt, at hun lider af pletskaldethed.

Will og Jadas søn Jaden Smith skriver på Twitter: »Dét er sådan, vi gør det« og fortsætter i et andet tweet: »Min fars tale fik mig til at græde«.

Serena Williams har lagt et selfie op på sin Instagram story, hvor hun ser målløs ud. I den efterfølgende story forklarer hun – uden direkte at referere Will Smith-optrinnet: »Jeg satte mig bare ned, for jeg tænkte: ‘Jeg er nødt til at få mig en drink nu’«.

Skuespilleren Serena Bush skriver på Twitter: »Vold er ikke i orden. Overfald er aldrig løsningen. Men desuden? Det er anden gang, at Chris har lavet sjov med Jada fra Oscar-scenen og i aften gik han efter hendes pletskaldethed. At slå ned efter nogen med en autoimmun sygdom er forkert. At gøre det med vilje er ondt. De har begge brug for at tage en pause«.

Den amerikanske forfatter og aktivist Glennon Doyle skrev i et nu slettet tweet: »Vold er aldrig et ‘bevis på kærlighed’. Det er en dødbringende idé, der har ført til og undskyldt vold i hjemmet (og vold i det hele taget) alt for længe«.

Hun fortsætter i et andet slettet tweet: »[At] ‘kærlighed vil få dig til at gøre nogle skøre ting’ er i sandhed giftigt vrøvl. Jeg håber, at ingen børn ser dette og lærer fra ham«.

Den Oscar-nominerede skuespiller Minnie Driver (‘Good Will Hunting’) siger til Variety: »Det var dybt personligt. Vi er alle sammen tilbøjelige til… at følelserne løber af med os. Jeg håber virkelig, at de slutter fred senere. Det er svært at se en persons smerte på den måde«.

Komikeren Kathy Griffin tweeter: »Lad mig fortælle jer en ting: Det er virkelig dårlig stil at gå op på en scene og overfalde en komiker. Nu er vi alle nødt til at bekymre os om, hvem der vil være den næste Will Smith i comedy-klubber og teatre«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af