Jim Carrey siger, at Hollywood ikke har nogen rygrad efter stående klapsalve til Will Smith

Jim Carrey siger, at Hollywood ikke har nogen rygrad efter stående klapsalve til Will Smith
Jim Carrey i London 2020. (Foto: Lia Toby/WireImage)

Jim Carrey er langt fra den første til at bemærke det absurde i, at Hollywood i samlet flok rejste sig og gav Will Smith en stående klapsalve, da han modtog sin Oscar for bedste mandlige hovedrolle – knapt en time efter at han havde slået Chris Rock i hovedet på scenen.

Men det har alligevel en vis vægt, når det kommer fra Carrey, der har et ben i komikerlejren og et ben i Hollywoodlejren, og som langt fra er bange for at sige sin mening, når han mener, at noget er for galt.

I et interview med ‘CBS Mornings’ revser han Hollywood-hykleriet for fuld skrue. Han siger blandt andet, at han »havde det kvalmt af den stående klapsalve. Hollywood har absolut ingen rygrad i samlet flok. Det føles virkelig som om, det blev tydeligt, at vi ikke længere er den seje klub«.

Ifølge Carrey burde Smith være blevet arresteret, men værten Gayle King påpeger, at Chris Rock ikke ville lægge sag an.

»Han gad ikke besværet«, svarer Carrey: »Jeg ville have annonceret i morges (i går, red.), at jeg ville sagsøge Will for 200 millioner dollar. For den video kommer til at være der for evigt. Den kommer til at være overalt. Den fornærmelse vil vare lang tid. Hvis du gerne vil råbe fra publikumsrækkerne og vise din misbilligelse, eller sige noget på Twitter, har du stadig ingen ret til at gå op på scenen og slå nogen i ansigtet, bare fordi de sagde ord«.

Carrey mener desuden ikke, at situationen eskalerede, men at den skete, fordi »der foregår ting inde i Will Smith, der er frustreret«.

»Jeg ønsker ham det bedste, det gør jeg virkelig. Jeg har intet imod Will Smith. Han har gjort nogle fantastiske ting. Men det var ikke et godt øjeblik. Det kastede en sort sky over alles sejrsøjeblik. Mange mennesker arbejdede virkelig hårdt for at nå dertil. For at få deres plads i solen og få en pris for deres hårde arbejde. Det er ikke nogen smal sag at gennemgå alle de ting, man går igennem, når man er nomineret til en Oscar. […] Det var sådan et egoistisk øjeblik«.

Will Smith undskyldte i går til Chris Rock. Oscar-Akademiet har startet en officiel undersøgelse af optrinnet, men har skrevet ud til dets medlemmer, at der kan gå nogle uger, inden resultatet foreligger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af