‘The Batman’-instruktør siger, at afsluttende cameo ikke nødvendigvis vender tilbage i næste film

‘The Batman’-instruktør siger, at afsluttende cameo ikke nødvendigvis vender tilbage i næste film
'The Batman'. (Foto: Jonathan Olley)

(Spoiler-advarsel: Artiklen behandler en af de sidste scener i ‘The Batman’)

‘The Batman’ har braget igennem ved billetlugerne over weekenden med en global omsætning på knapt 250 millioner dollar.

Ikke overraskende er instruktør Matt Reeves allerede i gang med at udvikle en efterfølger til den mørke superheltedetektivfilm. Men faktisk ved han endnu ikke, hvilken skurk Batman skal kæmpe imod.

Mange havde ellers troet, at Joker ville være skurk i næste film. Den ikoniske skurk dukker op i en kort cameo hen mod slutningen af filmen, da Gækkeren er blevet indlagt på Arkham-hospitalet – i skikkelse af det unge stortalent Barry Keoghan (‘Dunkirk’, ‘Eternals’).

Men over for Variety fortæller instruktøren, at der ikke er tale om et forsøg på at lægge op til en ny film.

»Det er ikke en easter egg-scene. Det er ikke en af de credits-scener hos Marvel eller DC, hvor de siger: ‘Hey, her er den næste film’. Faktisk har jeg ingen anelse om, hvornår eller om den karakter vil vende tilbage til filmene«, siger Reeves.

Han forklarer, at han inkluderede Jokeren i filmen, fordi han ville give en fornemmelse af et fuldformet univers, hvor mange af de klassiske karakterer kunne dukke op i hurtige cameos fra den ene scene til den anden.

»Jeg tænkte, at det ville være fedt, hvis det meste af Gothams struktur allerede eksisteret. Hvis det var som en gammel Warner Bros.-gangsterfilm, hvor man, hvis man drejede ned ad et hjørne, ville se en karakter i sin tilblivelse«.

Det vil umiddelbart være bemærkelsesværdigt, hvis en stor skuespiller som Barry Keoghan har indvilliget i at tage Joker-rollen på sig uden vished om at vende tilbage til universet. Men en gang skal jo være den første.

En anden skurk, der med sikkerhed vender tilbage til Reeves’ Gotham-univers, er Colin Farrells Pingvinen, som bliver omdrejningspunktet for en spinoffserie på HBO Max.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af