Will Smith nægtede at forlade Oscar-showet efter lussing – Akademiet overvejer udelukkelse

Will Smith nægtede at forlade Oscar-showet efter lussing – Akademiet overvejer udelukkelse
Will Smith modtager karrierens første Oscar for 'King Richard' – efter at have slået Chris Rock på scenen. (Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Opdatering: Variety skriver på baggrund af en række anonyme førstehåndskilder, at Will Smith aldrig officielt blev bedt om at forlade showet, selvom nogle medlemmer af Oscar-Akademiet ønskede ham fjernet fra salen. Ifølge Varietys kilder ønskede showets producer, Will Packer, at Smith blev i salen.

Oscar-Akademiet har udsendt endnu en pressemeddelelse om konsekvenserne af Will Smiths lussing mod Chris Rock på direkte fjernsyn under årets prisuddeling natten til mandag.

Her fremgår det, at Will Smith rent faktisk blev bedt om at forlade salen efterfølgende, men at skuespilleren pure nægtede at gå: »Vi vil gerne uddybe, at Mr. Smith blev bedt om at forlade ceremonien, men nægtede at gå«.

Beslutningen om at lade Smith blive i salen har ført til stor kritik fra mange kanter og Akademiet vedkender, at »vi kunne have håndteret situationen anderledes«.

Pressemeddelelsen er blevet til på baggrund af et møde mellem spidserne i Oscar-Akademiet, det såkaldte Board of Governors, der holdt krisemøde i går om situationen.

De udtaler entydigt, at Smith har forbrudt sig mod deres regelsæt, blandt andet gennem »upassende fysisk kontakt, grov og truende adfærd og ved at kompromittere Akademiets integritet«.

Skuespilleren har nu fået 15 dage til at vende tilbage med et skriftligt modsvar i henhold til loven i Californien, hvorefter hans skæbne i Akademiet vil blive besluttet 18. april.

»Ved næste bestyrelsesmøde den 18. april vil Akademiet givetvis igangsætte en disciplinærsær, der kan resultere suspension, udelukkelse eller andre sanktioner«.

Læs hele pressemeddelelsen her (via Variety):

»The Board of Governors today initiated disciplinary proceedings against Mr. Smith for violations of the Academy’s Standards of Conduct, including inappropriate physical contact, abusive or threatening behavior, and compromising the integrity of the Academy.

Consistent with the Academy’s Standards of Conduct, as well as California law, Mr. Smith is being provided at least 15 days’ notice of a vote regarding his violations and sanctions and the opportunity to be heard beforehand by means of a written response. At the next board meeting on April 18, the Academy may take any disciplinary action, which may include suspension, expulsion, or other sanctions permitted by the Bylaws and Standards of Conduct.

Mr. Smith’s actions at the 94th Oscars were a deeply shocking, traumatic event to witness in-person and on television. Mr. Rock, we apologize to you for what you experienced on our stage and thank you for your resilience in that moment. We also apologize to our nominees, guests and viewers for what transpired during what should have been a celebratory event.

Things unfolded in a way we could not have anticipated. While we would like to clarify that Mr. Smith was asked to leave the ceremony and refused, we also recognize we could have handled the situation differently«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af