Hvem skulle spille Nicolas Cage, hvis Nicolas Cage ikke ville? Daniel Day-Lewis måske!

Hvem skulle spille Nicolas Cage, hvis Nicolas Cage ikke ville? Daniel Day-Lewis måske!
Nicolas Cage i ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’ (Foto: Nordisk Film)

Nicolas Cage spiller en veloplagt metaversion af sig selv i den biografaktuelle ‘The Unbearable Weight of Massive Talent’, som Soundvenues anmelder kaldte »den ultimative Nicolas Cage-film«.

Forfatterne bag filmen, Tom Gormican og Kevin Etten, skrev manuskriptet, før de overhovedet havde lanceret ideen for Nicolas Cage, og da de ikke rigtigt var kendte navne i forvejen, var der en vis risiko for, at skuespilleren ikke var med på den selvironiske leg.

Hvilket var ekstra problematisk, idet flere studiers interesse i projektet – ikke helt uforståeligt – var betinget af, at Cage var med om bord.

Mens de ventede på hans svar, begyndte Gormican og Etten at have andre muligheder i baghovedet. Men faktisk var der kun to, som de mente ville kunne udfylde rollen, hvis manden selv sagde nej.

»Den eneste faktisk gode ide – jeg ved ikke, hvis det var – var at have enten Christian Bale eller Daniel Day-Lewis spille Nick Cage«, fortæller Kevin Etten i et interview med The Hollywood Reporter.

De to skuespillere hører som bekendt til Hollywoods absolut mest kompromisløse, og det havde været endnu mere sensationelt, hvis de havde fået Day-Lewis, end at Cage endte med at sige ja.

Skuespilleren fra film som ‘There Will Be Blood’ og ‘Lincoln’ erklærede nemlig, at han gik på pension med ‘Phantom Thread’ fra 2018.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af