Viola Davis forholder sig til hård kritik af sin Obama-rolle i Susanne Bier-serie

Viola Davis forholder sig til hård kritik af sin Obama-rolle i Susanne Bier-serie
Viola Davis som Michelle Obama i 'The First Lady'. (Foto: Paramount+)

Viola Davis er en af Hollywoods mest respekterede stjerner og har både vundet en Oscar (film), en Emmy (tv) og en Tony (teater).

Men ikke alle er lige begejstrede for hendes præstation som Michelle Obama i serien ‘The First Lady’, der er instrueret af danske Susanne Bier.

På sociale medier har seere udtrykt, at Viola Davis overspiller og har sit ansigt i et konstant duck face. »Instruktøren, der fik Viola Davis til at lave det duck face, skal muligvis ind og sidde«, skrev én for eksempel ifølge Daily Mail.

Meninger er der nok af på sociale medier, men nu har Davis selv forholdt sig til kritikken i et interview med BBC News, og det er her, det bliver interessant.

På den ene side langer hun nemlig ud efter kritikerne:

»Kritikerne tjener absolut intet formål«, siger hun og tilføjer:

»De føler altid, at de siger noget til dig, du ikke ved. At du på en eller anden måde lever et liv, hvor du er omringet af folk, der lyver over for dig, og ‘jeg vil være den person, der fortæller dig sandheden’ Så det giver dem en mulighed for at være ond mod dig«.

På den anden side kan man læse nogle af hendes kommentarer, som at hun ikke er helt uenig med kritikken.

»Hvordan kommer man videre fra at blive såret, fra fiasko? Du er nødt til det. Ikke alt kan være en prisvindende præstation«, siger hun blandt andet, ligesom:

»Men i sidste ende føler jeg, at det er mit job som en leder at tage modige valg. Vind eller fejl er det min pligt at gøre det«.

Interviewet er kryptisk, men det kan lyde, som om hun heller ikke selv synes, hun har ramt skiven 100 procent med sit portræt af Michelle Obama, som hun da også bemærker er en næsten umulig opgave, fordi alle har et så klart billede af den virkelige person.

Spørgsmålet er dog så, hvor meget af ansvaret hun i sit stille sind lægger på Susanne Bier.

I sidste ende er det jo instruktørens opgave at styre skuespillernes præstationer, om end det næppe er helt nemt, når man står med en af verdens største stjerner, der også er executive producer på serien.

‘The First Lady’ kan herhjemme ses på Paramount+.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af