Amber Heard om Johnny Depp-sag: »Det her er det mest smertefulde og det sværeste, jeg nogensinde har oplevet«

Amber Heard om Johnny Depp-sag: »Det her er det mest smertefulde og det sværeste, jeg nogensinde har oplevet«
Johnny Depp og Amber Heard i 2014, året før de blev gift. (Foto: Steve Granitz/WireImage)

Johnny Depp og ekshustruen Amber Heards retssag fortsætter i denne uge, hvor det nu er Heard, der sidder i vidneskranken. Sagen kan live-streames dagligt på YouTube.

Depp har sagsøgt sin eks for 50 millioner dollars over en avisklumme hun skrev i 2018 om vold i hjemmet. Klummen nævnte ganske vist ikke Depp ved navn, men ‘Pirates’-stjernen angiver, at den gjorde stor skade på hans omdømme, og kostede ham højtprofilerede roller.

Heard har modsagsøgt Depp for 100 millioner dollars.

Parret fandt sammen efter optagelserne til filmen ‘The Rum Diary’ i 2011, og var gift fra 2015-16. Begge har anklaget den anden for fysisk og psykisk vold i forholdet.

For at vinde den aktuelle sag skal Depps forsvar kunne bevise, at Heard bevidst var ude på at skade sin eksmand med klummen, og at hun intet belæg havde for at beskrive sig selv som offer for hustruvold.

Onsdag fortalte Heard i retten, at »det her er det mest smertefulde og sværeste, jeg nogensinde har oplevet«. Det skriver Vulture.

‘Aquaman’-skuespilleren berettede, at Depp begik seksuelt overgreb mod hende i 2013 idet han mente, at hun havde flirtet med en kvinde (Heard er biseksuel):

»Han greb fat i mit bryst, han tog mig på lårene, han rev mit undertøj af og foretog en kropsvisitering … han maste sine fingre op i mig. Jeg stod bare der og kiggede op i lyset … Jeg sagde ikke stop eller noget«, fortalte Heard grædende.

Hun forklarede endvidere, at første gang Depp slog hende var tilbage i 2011. Parret havde drukket sig fulde sammen, og da Heard spurgte ind til en af Depps tatoveringer (tidligere dedikeret til ekskæresten Winona Ryder) tog sidstnævnte det som en fornærmelse:

»Jeg grinede, jeg troede, at han jokede, og så slog han mig i ansigtet. Jeg grinede, fordi jeg ikke anede, hvad jeg ellers skulle gøre«.

Heard fortalte, at Depp spurgte hende, »Synes du, at det er sjovt, din kælling?«

»Han slog mig igen, og det var tydeligvis ikke en joke. Jeg hverken bevægede mig eller flippede ud … Jeg stirrede bare på ham. Og så slog han mig igen, hårdt. Det gik pludselig op for mig, at det værste der kunne ske mig, var sket«, fortalte Heard.

Juryen hørte også Heard berette om, hvordan Johnny Depp angiveligt forvandlede sig til en helt anden, når han tog stoffer (Heard beskrev, at han havde en lille, antik krukke med kokain stående på bordet), og at han engang dinglede en af deres hunde ud af bilvinduet, mens de var ude og køre.

»Johnny på speed er meget forskellig fra Johnny på opiater. Og Johnny på opiater er meget forskellig fra Johnny på Adderall. Og så er der kokain-Johnny, som er meget forskellig fra quaaludes-Johnny«, fortalte Heard til juryen.

I sidste uge fortalte en psykolog – hyret af Johnny Depps forsvar til at vurdere Heards mentale tilstand – at det efter 12 timers samtale med Heard var hendes professionelle mening, at skuespilleren lider af en personlighedsforstyrrelse.

Dén vurdering slog Heards forsvar hårdt tilbage på i denne uge, hvor psykologen Dawn Huges (som blev brugt i en meget omtalt sag omkring lederen af sexkulten NXIVM i 2019) forklarede, at Heard udviser tydelige tegn på posttraumatisk stress fra seksuelle overgreb.

Retssagen holder pause i hele næste uge, hvorefter den genoptages 16. maj. Her skal Johnny Depps forsvar krydsforhøre Amber Heard.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af