Udvikling i Johnny Depps retssag: Elon Musk og James Franco skal ikke vidne alligevel

Udvikling i Johnny Depps retssag: Elon Musk og James Franco skal ikke vidne alligevel
Johnny Depp foran retten i Virginia, hvor sagen mod Amber Heard udspiller sig. (Foto: Paul Morigi/Getty Images)

Vi kommer alligevel ikke til at høre fra to af de mest opsigtsvækkende ‘stjernevidner’ i Johnny Depps igangværende retssag mod ekskonen Amber Heard.

Det rapporterer den britiske avis The Independent.

Elon Musk og James Franco var ellers begge indkaldt af Amber Heards forsvar til at tale hendes sag – via videolink – men begge herrer har afvist at medvirke. Musk og Heard datede i kølvandet på hende og Depps skilsmisse i 2016, mens Franco er en god ven.

I en nøddeskal går retssagen ud på, at Johnny Depp har sagsøgt Amber Heard for 50 millioner dollars over en avisklumme i The Washington Post i 2018. I klummen skrev Heard om konsekvenserne for kvinder, der taler åbent om hustruvold, og skønt hun ikke nævnte sin eksmand ved navn, angiver Depp, at klummen tilsværtede hans image og kostede ham millioner i tabt arbejdsfortjeneste.

Heard har modsagsøgt Depp for 100 millioner dollars.

Johnny Depp og ekskonen Amber Heard. (Foto: Getty Images)

Begge anklager den anden part for vold i forholdet, og i sidste uge hørte juryen foruroligende lydoptagelser, hvori Heard indrømmede at have slået Depp, mens han kaldte hende for en »cunt« og advarede mod, at det ville ende i »et blodbad«, hvis skænderierne eskalerede.

Heard skulle også have kastet en vodkaflaske efter Depp, der skar toppen af hans ene finger (retten har hørt flere versioner af dén hændelse).

Fra vidneskranken demonstrede Depp, hvordan han fysisk måtte forsvare sig mod Heard, mens tidligere privatlæger, sygeplejesker og kolleger tegnede et entydigt billede af et særdeles giftigt, turbulent forhold, hvor alkohol og stoffer fik uoverensstemmelser til at eskalere.

Depp forklarede, at han kæmpede med »et monster«, når han drak, og en af ‘Pirates’-stjernens tidligere bodyguards og chauffører, Starling Jenkins, fortalte, at Heard havde indrømmet over for ham, at hun havde lagt en lort i parrets seng. Som en »forfærdelig joke«.

Amber Heard og Johnny Depp i ‘The Rum Diary’. Filmen, hvor parret mødtes.

Efter ægteskabet (der varede fra 2015-16) blev Heard ambassadør for organisationen American Civil Liberties Union (ACLU) med speciale i kønsbaseret vold. I sidste uge fortalte direktøren for ACLU, Terence Dougherty, at organisationen havde skrevet det første udkast til Heards klumme, og at skuespilleren oprindeligt ville have inkluderet flere detaljer om forholdet til Depp.

Det frarådede hendes advokater hende imidlertid af hensyn til den tavshedserklæring, parret underskrev efter skilsmissen.

I retten lød det også, at Heard havde lovet at donere halvdelen af de syv millioner, hun modtog i skilsmissen fra Depp til ACLU. Organisationen modtog imidlertid kun 1,3 millioner dollars, hvoraf Doughtery mistænker, at 500.000 dollars kom fra Elon Musk og ikke Heard.

Amber Heard forlader retten i Virginia.

For at vinde sagen, skal Johnny Depps forsvar kunne bevise, at Heard helt bevidst forsøgte at skade sin eks’ omdømme igennem klummen. Det er ikke nok at slå fast, Heard begik vold under ægteskabet.

I denne uge er det Heards tur til at indtage vidneskranken, men ifølge en spørgeundersøgelse med 1.000 voksne amerikanere foretaget af Rasmussen Reports, har Depp offentligheden på sin side:

40 procent tror på, at Johnny Depp taler sandt om, hvad der skete i forholdet, mens kun 10 procent tror på Amber Heard. Resten af de adspurgte har endnu ikke besluttet sig.

I en af de mest opsigtsvækkende professionelle udtalelser i retten i sidste uge fortalte en psykolog, Shannon Curry, at hun efter 12 timers samtaler med Amber Heard vurderede, at skuespilleren lider af personlighedsforstyrrelser, der har næret et mønster af fysisk og psykisk misbrug af Depp.

Alle kan følge retssagen live på Law & Crime Network på YouTube.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af