Rebel Wilson fortæller om MeToo-oplevelse med mandlig skuespiller: »Det var frygteligt og klamt«

Rebel Wilson fortæller om MeToo-oplevelse med mandlig skuespiller: »Det var frygteligt og klamt«
Rebel Wilson som vært ved BAFTA 2022. (Foto: PR)

Inden MeToo satte spot på sexisme i Hollywood og resten af verden, blev Rebel Wilson udsat for sexchikane af en mandlig medskuespiller under en filmoptagelse.

Den australske skuespiller delte historien i et interview med People, hvor hun fortæller, at en unavngiven medskuespiller på en ikke-specificeret filmoptagelse hev bukser ned foran hende:

»Han kaldte mig ind i et rum og trak sine bukser ned«, fortæller Wilson, der siger, at skuespilleren foran sine venner bad hende om seksuel kontakt.

»Det var frygteligt og klamt. Også hele den efterfølgende opførsel – det var inden MeToo – hvor de forsøgte at ødelægge mig og min karriere. Hvis det var sket efter MeToo, ville jeg have skudt dem i sænk«, siger Wilson.

Wilson, der har læst jura, sikrede sig, at hun dokumenterede hændelsen, blandt andet ved at tage kontakt til sin agent og nedskrive, hvad der var sket. Hun sørgede også for at fortælle om episoden til branchen.

»Jeg tænkte, at selv det at klage til min agent var et stort skridt. Og at klage til filmselskabet. Jeg fandt ud af, at jeg var den fjerde person, der havde klaget over ham. Det var modbydelig opførsel, men mange kvinder har det endnu værre«.

I dag ærgrer Wilson sig over, at hun fortsatte med at samarbejde med skuespilleren for at færdiggøre den film, de var i gang med.

»Hvorfor blev jeg i den situation sammen med den frygtelige fyr? Jeg burde være gået. Det var ikke det værd. Men samtidig tænkte jeg: ‘Tja, gør det rigtige, vær professionel og færdiggør filmen’. I dag ville jeg aldrig gøre det«, siger hun og fortsætter:

»Hvis det skete igen, ville jeg nok forsvare mig selv endnu mere takket være de andre kvinder, der har stået frem, og deres tapperhed, som nu har givet mig en mulighed«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af