George R.R. Martin imponeret over kommende ’Game of Thrones’-spinoff – især glad for én skuespiller

George R.R. Martin imponeret over kommende ’Game of Thrones’-spinoff – især glad for én skuespiller
Paddy Considine som Viserys I Targaryen i 'House of the Dragon' (Foto: HBO Max)

Fans af ’Game of Thrones’ har kunnet glæde sig til til spinoff-serien ’House of the Dragon’ i godt tre år siden den lidt skuffende slutning på hovedserien.

Ventetiden bliver lidt længere, da serien først har premiere i sensommeren, men George R. R. Martin har nu hypet serien, ‘House of the Dragon’ endnu mere op.

Forfatteren har ikke bare skrevet ’A Song of Ice and Fire’, som ’Game of Thrones’ er baseret på, men også historiebogen ’Fire and Blood’, hvorfra historien om Kong Viserys, som ’House of the Dragon’ er baseret på, kommer.

Martin har nu set størstedelen af serien og roser den på sin blog. »Jeg har nu set tidlige versioner af ni af de ti episoder, og jeg fortsætter med at være imponeret. Jeg kan ikke sige noget om special effects, mange af dem er ikke færdige, men det ser godt ud, og skuespillet, instruktionen og manuskriptet er første klasse«.

Og for dem, der frygter, at serien tager for mange friheder eller viger for langt fra bøgerne, har Martin også beroligende ord.

»Og ja, til alle jer bogfans, det ER min historie. Ja, der er nogle ændringer fra ’Fire & Blood’ – vi kunne ikke præsentere tre alternative versioner af hvert større event, ikke uden at blive sindssyge – men jeg synes, Ryan Condal og hans forfattere har taget nogle gode valg. Endda lavet nogle forbedringer«.

Forbedringerne gælder blandt andet én særlig skuespiller, som forfatteren sammenligner med Sibel Kekilli, som spillede Shae i ’Game of Thrones’, fordi de begge tilføjer ekstra dimensioner til karakteren på skærmen.

»Jeg er ovenud imponeret af showets version af Kong Viserys, spillet af Paddy Considine, som giver karakteren en tragisk værdighed, som min bog-Viserys aldrig opnåede. Hatten af til Paddy, Ryan og hans forfattere, Miguel og de andre instruktører«.

’House of the Dragon’, eller ’Hot D’ som Martin kalder den, har Ryan Condal og Miguel Sapochnik som showrunners. De instruerede blandt andet en række afsnit af ’Game of Thrones’, heriblandt det berømte ’Battle of the Bastards’.

’House of the Dragon’ får premiere på HBO Max 22. august i år.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af