Johnny Depp vinder retssagen over Amber Heard

Johnny Depp vinder retssagen over Amber Heard
Johnny Depp foran retten i Virginia. (Foto: Paul Morigi/Getty Images)

Johnny Depp har vundet den voldsomt omdiskuterede retssag i Virginia mod ekskonen Amber Heard.

Depp havde sagsøgt Heard for 50 millioner dollars på grund af de ifølge ham økonomiske skader på sin karriere efter den klumme, Heard skrev i 2018 i The Washington Post, som handlede om hustruvold og om, hvordan magtfulde mænd slipper afsted med deres gerninger.

Depp og hans hold mente, at alle kunne læse mellem linjerne, at Heard skrev om ham, og at klummen ødelagde hans karriere og indtjeningsmuligheder.

Ud fra de seneste måneders fremlæggelse af argumenter og beviser vurderede juryen i det store hele, at Amber Heard rent faktisk havde bagvasket Johnny Depp. Hun havde altså ikke belæg for at skrive, som hun gjorde i klummen med reference til Depp, og det havde en skadelig indvirkning på hans karriere, vurderede juryen.

Johnny Depp skal derfor tildeles 15 millioner dollars, hvoraf de 10 millioner dollars er kompensation, mens fem millioner dollars er det, der bliver kaldt en »punitive« konsekvens, hvilket ifølge Sky News typisk bliver givet som en slags straf, når retten vurderer, at modparten har udvist skadelig adfærd.

Amber Heard havde modsagsøgt Johnny Depp for 100 millioner dollars for ærekrænkelse og vandt på én af sine anklager, nemlig at Depps tidligere sagfører Adam Wolfman havde ærekrænket hende. Af den årsag skal hun kompenseres med to millioner dollars.

Johnny Depp har udsendt en officiel udtalelse, hvor han nævner, at seks år efter de alvorlige anklager mod ham først kom frem, har juryen nu givet ham hans liv tilbage. Målet var at få sandheden frem uanset udfaldet, hvilket han – siger han – skylder sine børn og trofaste støtter. Han tilføjer, at han håber, sejren hjælper andre mænd og kvinder i en lignende situation, og at det viser, at man er uskyldig, indtil andet er bevist.

Et nyt kapitel kan nu begynde, siger han i udtalelsen og citerer slutteligt et latinsk ordsprog, der kan oversættes til: »Sandheden forsvinder aldrig«.

Amber Heard har også udsendt en udtalelse ud efter dommen, hvor hun skriver, at hun er knust og ikke har ord for sin skuffelse. Hun refererer til Johnny Depps store magt, og hun kalder det et tilbageslag for voldsramte kvinder.

Sagen har utvivlsomt skadet begge skuespilleres ry, men man må samtidig antage, at sejren giver Johnny Depp en betragtelig oprejsning, der kan bane vejen for et karrieremæssigt comeback.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af