Oscar-vindende instruktør anholdt for seksuelt overgreb

Oscar-vindende instruktør anholdt for seksuelt overgreb
Paul Haggis med sine Oscars for 'Crash' i 2006. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Den Oscar-belønnede instruktør og manuskriptforfatter Paul Haggis – bedst kendt for Oscar-slugeren ‘Crash’ – er blevet anholdt i Italien under anklager om seksuelt overgreb.

Det skriver blandt andre The Associated Press på baggrund af italienske kilder.

Haggis blev tilbageholdt søndag. Han var i Italien for at deltage i filmfestivalen Allora, der starter i næste uge.

Det italienske nyhedsmedie LaPresse bringer ifølge Associated Press en skriftlig pressemeddelelse fra anklagerne i byen Brindisi, der skriver, at de efterforsker en anklage om, at en ung, udenlandsk kvinde blev tvunget til at have »sex uden samtykke« over to dage.

Anklagerne skriver videre, at kvinden var »nødt til at søge lægehjælp«, og at manden efterlod hende i Brindisi Lufthavn »ved daggry til trods for hendes tvivlsomme fysiske og psykiske tilstand«. Ifølge anklagemyndigheden har kvinden boet sammen med Haggis op til filmfestivalen.

Haggis’ advokat Priya Chaudhry udtaler til Associated Press: »Jeg er overbevist om, at alle anklagerne mod hr. Haggis vil frafalde. Han er fuldkommen uskyldig og villig til at samarbejde med myndigheder, så sandheden kommer hurtigt frem«.

Haggis afviser selv anklagerne via sin advokat: »Foretag et forhør så hurtigt som muligt. Jeg er fuldkommen uskyldig«.

I 2018 blev Haggis anklaget for op til flere voldtægter. Disse sager er endnu ikke kommet for retten.

Udover ‘Crash’ har den 69-årige instruktør stået bag film og serier som ‘In the Valley of Elah’, ‘The Next Three Days’ og ‘Show Me a Hero’. Han blev Oscar-nomineret for sine manuskripter til Clint Eastwood-filmene ‘Million Dollar Baby’ og ‘Letters from Iwo Jima’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af