Klovn sæson 9 afsnit 3: Casper Christensen leverer ugens bedste citat – igen!

Frederik Cilius løber med ugens cameo i det nye ’Klovn’-afsnit, ’Et portræt af en tennisklub’, der dog savnede ægte pinlighed. Vi evaluerer ugens højde- og lavpunkter.
Klovn sæson 9 afsnit 3: Casper Christensen leverer ugens bedste citat – igen!
'Klovn' sæson 9 afsnit 3. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Ugens hobby

Faldskærmsudspring med Lasse Spang Olsen, en 74.000 kroner dyr cykeltur, en væddeløbshest på Galopbanen, en fægteklub på Trekanten … Der er efterhånden ikke den hobby, Frank og Casper ikke har kastet sig over, og nu er turen altså kommet til tennis.

Det er måske et lidt prosaisk valg, når man sammenligner med tidligere aktiviteter (jeg havde da gerne set duoen slå kløerne i lidt undervandsrugby eller måske en beachvolleyturnering i Amager Strandpark), men som baggrundskulisse for afsnittets plot fungerer det udmærket.

‘Klovn’ sæson 9 afsnit 3. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Om ikke andet er det i hvert fald et oplæg til den fantastiske smash, der er Magnus Millangs usportslige kampgejst. Det er næsten, som om han genoptager sin rolle fra 2019-filmen ’Selvhenter’, en rolle der dog fungerer markant bedre i ’Klovn’-universet, hvor alting altid sættes på spidsen.

I denne stjernespækkede tennisturnering lides der mange nederlag, men den, det går absolut hårdest ud over, er vel den stakkels plastikhavestol, der gentagne gange skamferes af den pattede, jeg mener den helt-normalt-alder-at-blive-ammet-til Magnus Millang. Det føles lidt som at se en budget-version af Novak Djokovic, der smadrer sin ketcher på Centre Court.

Ugens råd i soklen

Det her kommer måske til at lyde som et kompliment, men det er det altså ikke: Jeg har ikke kigget væk fra skærmen et eneste øjeblik i løbet af sæsonens første tre afsnit!

Og det er ikke bare, fordi det er så sjovt og medrivende, det er simpelthen også, fordi der mangler en vis cringe-faktor. Og det siger jeg altså som en person, der var foruroligende længe om at elske ’The Office’, ’Curb Your Enthusiuasm’ og, ja, selv ’Klovn’, fordi det hele var så forfærdeligt pinligt.

‘Klovn’ sæson 9 afsnit 3. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Men, Casper og Frank, I har altså brugt de sidste 17 år på at hærde mig, så hvorfor holder I igen nu?! Jeg havde nærmest en finger på slukknappen, da Frank tog tv-historiens måske mest akavede bad i ’Et knus for et knus’, men hvor er den kompromisløshed henne i sæson 9?

Særligt to scener fra episode tre kunne have udløst en finger-på-slukknappen-reaktion, hvis serien havde været mere tro mod fordums tids pinlighed: Frank og Mia slipper mærkværdigt godt fra at blive fanget midt-elskov i deres nyerhvervede demo-vildmarksbad, og det seksårige barn, der ammer på tribunen, er overraskende nedspillet.

Ugens cameo

Tre dygtige medvirkende er nomineret til ugens cameo: Magnus Millang for hans løbske temperament, Mikael Berthelsen for hans få, men fremragende replikker (»Jeg skærer altid et æble i luften. Sådan bliver det bedst«. og »Nej. Jeg er bare her«).

Og sidst, men bestemt ikke mindst: Frederik Cilius som den djævelske spa-sælger, der tager ejerskab over hver eneste scene, han er med i – for eksempel da han som en modvillig eftertanke lige akkurat tager sig sammen til at give hånd til Frank, efter det er blevet gjort lysende klart for ham, at det er Mia, der er parat med dankortet.

Eller da han leverer sin exit-replik i Frank og Mias have:

»Og Jonathan, du fik et godt undervandskig dernede? Det er godt … Det kan godt være, I lige skal tage den over putningen, det kan jo godt være, han har svært ved at sove«.

Der er kamp til stregen, men Cilius må og skal løbe med denne uges cameo. Om ikke andet, så fordi han har lært os den ret essentielle forskel på en demomodel og en udstillingsmodel!

Ugens citat

Man kunne jo dem nævne i flæng (og det har jeg vist allerede gjort), men i ’Klovn’-regi skal man godt nok stå tidligt op, hvis man vil overgå CC i gyldne oneliners, der sidder fast i hukommelsen – eller populærkulturen – længe efter man hører dem første gang.

’Et portræt af en tennisklub’ har et b-plot, der, quelle surprise, omhandler Caspers sexliv. Han har naturligvis knaldet dommeren af tennisturneringen for et par år siden og er nu helt bedrøvet over at have fået lidt forsinket dårlig feedback. Kun en 3’er på 10-skalaen!

‘Klovn’ sæson 9 afsnit 3. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Heldigvis kommer Frank ham til undsætning ved at bilde ham ind, at dommeren er lesbisk. Så det vil jo sige, ifølge Caspers logik, at han egentlig får et 13-tal, da skalaen i dette tilfælde starter på minus 10. Ja, man skal snart have et afgangsdiplom fra DTU for at kunne følge Casper hovedregning, men summa summarum får vi altså følgende herlige replik fra en Casper i hopla:

»Hver gang du møder en, jeg har knaldet med, der siger noget positivt, riiiiing

Ugens bundlinje

Selvom afsnit tre er fyldt til randen med stærke cameos og mindeværdige replikker, vil den næppe blive husket som en af seriens udødelige klassikere. Tennisturneringen er nok en af de mest ufarlige hobbyer, Frank og Casper til dato har kastet sig over, og der er skuffende få udsving på pinlighedsbarometeret.

Til gengæld tror jeg, vi alle vil gå herfra med et mentalt billede af Mads Brügger, der har Mikael Berthelsens afskårne finger i munden hele vejen til hospitalet.

Og hvem kan sætte en pris på det?

’Klovn’ kan ses på TV 2 Play.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af