Sidste ‘Stranger Things’-sæson får mere almindelig spilletid – indtil der går ‘Ringenes herre’ i den

Sidste ‘Stranger Things’-sæson får mere almindelig spilletid – indtil der går ‘Ringenes herre’ i den
Gaten Matarazzo, Finn Wolfhard og Sadie Sink i 'Stranger Things' sæson 4 (Foto: Netflix)

Er der én ting – ud over Kate Bush, Vecna og snart ret gamle børneskuespillere – der har kendetegnet den nye sæson ‘Stranger Things’, er det kolossalt lange afsnit.

Sæsonfinalen tog prisen med to en halv time, mens de resterende afsnit spillede sig ud over 64 til 98 minutter.

Serieskabere udtaler ofte, lidt forvrøvlet, at de i virkeligheden laver én lang film, men i Duffer-brødrenes tilfælde er der vist snarere tale om, at de nu laver ni film per sæson.

Sådan vil det dog ikke nødvendigvis blive i den kommende femte og sidste sæson, varsler ‘Stranger Things’-skaberne i podcasten Happy Sad Confused.

»Den eneste grund til, at vi ikke regner med, at den bliver lige så lang, er, at denne sæson (…) næsten er en totimers rampe, før vores børn virkelig bliver trukket ind i det overnaturlige mysterium. Man lærer dem at kende, man ser dem i deres liv, de kæmper med at tilpasse sig highschool og så videre, Steve prøver at finde en date, alt det. Intet af det kommer åbenlyst til at ske i sæson 5«, lyder det ifølge Deadline.

Ross og Matt Duffer forklarer, at karaktererne – i lyset af begivenhederne til sidst i sæson 4 – i den afgørende sæson allerede har et mål og noget, der driver dem, fra start af, hvilket vil få sæsonen til at føles meget anderledes.

Men finaleafsnittet vil dog stadig gå over alle breder ligesom sidste afsnit i den nu afsluttede sæson, lover brødrene.

»Jeg er sikker på, at afslutningen vil blive meget længere, det bliver ‘Kongen vender tilbage’-agtigt med otte slutninger eller sådan noget«.

Læs Lise Ulrichs vurdering af sæson 4’s to sidste afsnit her. ‘Stranger Things’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af